Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Κατάρρευση


Κατάρρευση
Ο Καραμανλής, που με τόση ζέση διεκδικούσε το «μεσαίο χώρο» για την παράταξή του, έχει καταδικάσει 2 στους 10 Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, έχει ευνοήσει συστηματικά τους οικονομικά ισχυρούς και έχει εξαναγκάσει τους υπόλοιπους να αγκομαχούν οικονομικά.

Ο Καραμανλής που προβάλει ως κύριο έργο του τις «μεταρρυθμίσεις», άκουσε τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ να δηλώνει από τη Γαλλία, φωτογραφίζοντας τον Αλογοσκούφη, ότι η «διεθνής κρίση» την οποία επικαλείται διαρκώς ο Έλληνας υπουργός για να δικαιολογήσει την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής, δεν αποτελεί άλλοθι για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Ο Καραμανλής που, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορούσε τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης για διαπλοκή με επιχειρηματίες, παρείχε τώρα πολιτική κάλυψη σε υπουργό του ο οποίος δρούσε ο ίδιος ως επιχειρηματίας.

Ο Καραμανλής, που κυβερνά κατά δήλωσή του με «μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου» και «δεν τον ενδιαφέρει να είναι αρεστός», απέσυρε αυτή την κάλυψη μέσα σε 48 ώρες, υπό το φως των δημοσκοπήσεων που κατέγραψαν άμεσες απώλειες. Το ίδιο είχε πράξει και παλαιότερα, όταν οι εταιρείες των «κουμπάρων» άλλου υπουργού λυμαίνονταν τα δημόσια ταμεία.

Ο Καραμανλής που, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυε μύδρους περί «νταβατζήδων», ζήτησε τώρα «κάτι χειροπιαστό» όταν κλήθηκε να απαντήσει για την ταχέως πολλαπλασιαζόμενη περιουσία υπουργού, του οποίου η σύζυγος συμπαρουσιάζει δελτίο ειδήσεων σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Καραμανλής, που εξελέγη πρωθυπουργός όντας σημαιοφόρος της πάταξης της διαφθοράς, διαβάζει τώρα, μαζί με όλη την Ελλάδα, στο διεθνή τύπο, άρθρα με τα «κατορθώματα» των υπουργών του στο συγκεκριμένο τομέα (βλέπε Economist και Reuters).

Αν αυτά δεν στοιχειοθετούν την πλήρη κατάρρευση μιας κυβέρνησης και της ηθικής της νομιμοποίησης να κυβερνά, τότε τι άλλο πρέπει να συμβεί; Να πέσει η Ακρόπολη;



http://anything-but-nd.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: