Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, μπαρ, fast food,


Η νέα επίθεση της ΝΔ στο θεσμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών είναι υπόθεση όλων μας. Η εξαίρεση της πλειοψηφίας των ειδικοτήτων του κλάδου (σερβιτόροι, μάγειροι, καμαριέρες, καθαρίστριες, λαντζέρηδες κ.ά.) από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά είναι ένα ακόμη -δολοφονικό τη φορά αυτή- χτύπημα στην υγεία, στην ασφάλιση, στη σύνταξη, στους εργαζόμενους
Το διαχρονικό αυτό έγκλημα σχεδιάστηκε από τις αρχές του 90, από την τότε κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίστηκε το 2002 από το νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ που το προέβλεπε και κατέληξε σήμερα να υλοποιηθεί, όπως απαιτούσε άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως απαιτούσε ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεργοδότες.
Το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για πολλά χρόνια, η μείωση των συντάξεων, η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, η φθορά της υγείας μας.
Κι όλα αυτά για να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος, όταν οι επίσημοι νεκροί κάθε χρόνο από εργατικά ατυχήματα περνάνε τους 100. Όταν από επίσημα στατιστικά τα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο μας (εστιατόρια-ξενοδοχεία) ήταν μόνο το 2004,1.569. Όταν χιλιάδες συνάδελφοι σακατεύονται από επαγγελματικές ασθένειες.
Όλοι μας ξέρουμε πόσο υποφέρει ο κάθε σερβιτόρος, η κάθε καμαριέρα, ο κάθε μάγειρας από την βαριά δουλειά, την ένταση, το άγχος και την αβεβαιότητα.
Οι Καμαριέρες και οι άλλοι εργαζόμενοι στους ορόφους «τρώνε» με τη χούφτα τις βρωμιές, είναι εκτεθειμένοι σε κάθε μικρόβιο.
Οι Μάγειροι και το υπόλοιπο προσωπικό στις κουζίνες εργάζονται πολλές ώρες πάνω από μεγάλες θερμοκρασίες, με θανατηφόρες συνέπειες για την ζωή τους .
Οι Σερβιτόροι και οι βοηθοί τους , που πρέπει να «φορούν» πάντα χαμόγελο, υποφέρουν από την ορθοστασία και από το βάρος του στρες ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, με πολύ βαριές συνέπειες για την υγεία τους.
Κανείς δεν θα μπορεί να εργάζεται μέχρι τα 65.
Σήμερα μας θεωρούν «αντιτουριστικούς», «αντιπαραγωγικούς» από τα 45. Λίγοι απέμειναν με σταθερή δουλειά. Οι περισσότεροι βιώνουμε συμβάσεις λίγων μηνών, μιας ημέρας.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ!!!
Ακόμη και οι παλιότεροι που θα συνεχίσουν με το παλιό καθεστώς θα είναι κυνηγημένοι από τους εργοδότες γιατί θα είναι πιο ακριβοί.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΩΣ ΕΔΩ!!!
Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε
Τον αγώνα μας πιο αποφασιστικά.
Είμαστε οι πιο πολλοί. Έχουμε τη δύναμή να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική σε όφελός μας, αρκεί να το πιστέψουμε.
Συσπείρωση ΤΩΡΑ στα ταξικά Συνδικάτα
που οργανώνουν τον αγώνα.
Συντονιζόμαστε με το ΠΑΜΕ με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών και σε άλλες ειδικότητες του κλάδου (ένταξη και των βοηθών Σερβιτόρων ,ορόφων, κουζίνας ) - Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
• Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο - 5θήμερο – 35ωρο
• 1.400 ευρώ βασικό μισθό, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια-Παιδεία και κατάργηση κάθε ιδιωτικής-επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας.
• Να υπολογίζεται ο χρόνος ανεργίας ως χρόνος συντάξιμος.
• Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, 60 για τους άνδρες, και 5 χρόνια νωρίτερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: