Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Αντιδράσεις για Καποδίστρια ΙΙ




Πιστός στους δημότες του
δηλώνει ο Δ. Κατσούλης

Αντίθετος στα όσα φαίνεται να σχεδιάζονται στα πλαίσια του «Καποδίστρια ΙΙ» για τον Δήμο του, εμφανίζεται ο Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης, καταγγέλλοντας κάθε προσπάθεια διάσπασης της διοικητικής ενότητας, της οποίας είναι επικεφαλής, δηλώνοντας παράλληλα ότι προτίθεται να υποστηρίξει «ότι θέλει και απαιτεί η τοπική κοινωνία».

Πιο συγκεκριμένα, σε τοποθέτηση του για το θέμα, που έχει απασχολήσει έντονα το τελευταίο διάστημα δημότες και φορείς της περιοχής, ο κ. Κατσούλης επεσήμανε τα εξής:
«Η εξαγγελθείσα διοικητική μεταρρύθμιση δεν φαίνεται να θέτει τις προϋποθέσεις για μία Ισχυρή και Αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση η οποία ταυτόχρονα να εγγυάται την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Οι συνενώσεις μπορεί να είναι μία προϋπόθεση για την Ισχυρή Αυτοδιοίκηση αλλά δεν είναι ούτε ικανή ούτε αναγκαία. Η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση δεν έχει όραμα ανάπτυξης του τόπου αλλά στοχεύει απροκάλυπτα στην περαιτέρω χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς αυτό επιχειρείται με τις ευλογίες των θεσμικών οργάνων του αυτοδιοικητικού κινήματος. Οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να αντισταθούμε, να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους και να παλέψουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της Ισχυρής και Αποτελεσματικής Αυτοδιοίκησης που χρειάζεται ο τόπος μας.
Η σύνθεση των αναπτυξιακών στόχων στην Άνω Καρυστία, η συνεργασία και η συμπληρωματικότητα, η προοπτική διαμόρφωσης ενός πολυσήμαντου χώρου με ισχυρές αναπτυξιακές δυνάμεις, η συνθετική, ενωτική λειτουργία των ενδιάμεσων περιοχών που διαθέτουν ιστορική ταυτότητα και σύγχρονη αυτοτελή προοπτική, όλα αυτά αποτελούν εφόδια που οι Δήμοι της περιοχής οφείλουν να αναδείξουν μέσα από διαδικασίες διαδημοτικής συνεργασίας είτε υπάρξει μεταρρύθμιση είτε όχι.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο Δήμος Αυλώνος, δήμος με ιστορική αναφορά αλλά και σύγχρονες αναπτυξιακές δυνατότητες, μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, θα διαμορφώσει την θέση του και την πρότασή του. Ο Δήμος Αυλώνος όντας στο κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Άνω Καρυστίας έχει δυνατότητα, ρόλο και αποστολή να συνθέτει και να ενώνει μεταβάλλοντας τις παραδοσιακές και ανώφελες τοπικιστικές αντιθέσεις σε δύναμη συνεργασίας. Σε αυτόν τον ρόλο θα επιμείνει σε κάθε περίπτωση όπου και εάν συμπεριληφθεί.
Την εποχή που αρκετοί διαγκωνίζονται για να διαμορφώσουν τα προσωπικά τους βολικά σχήματα εγώ θεωρώ υποχρέωσή μου να παραμείνω πιστός στην εντολή των δημοτών του Δήμου Αυλώνος, αγωνιζόμενος για την ολοκλήρωση των δράσεων που έχουμε ξεκινήσει με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.
Θα ακολουθήσω, θα υποστηρίξω και θα συμμετάσχω σε ότι θέλει και απαιτεί η τοπική κοινωνία του Δήμου μου, στην κρίση και στη διαίσθηση της οποίας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, επισημαίνοντας και διασφαλίζοντας όμως τα ακόλουθα:
Καταρχήν, καταγγέλλω κάθε προσπάθεια διάσπασης του Δήμου Αυλώνος, όπως αυτή που ανακοινώθηκε στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚΕ, ως απαράδεκτη και αποκαλυπτική για τους μικροκομματικούς σχεδιασμούς ορισμένων. Αυτά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην Αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμος Αυλώνος είναι ενιαίος και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία σκέψη για διάσπασή του.
Ο Δήμος Αυλώνος όπου μετάσχει θα μετάσχει ενωμένος, γιατί έχει αναπτυξιακή ταυτότητα και προοπτική
Σε τελική ανάλυση όποια και εάν είναι η επιλογή για την πορεία του ενωμένου και αδιάσπαστου Δήμου Αυλώνος εμείς θα αγωνιστούμε, αδιαφορώντας για τα αξιώματα, για να ευοδοθούν οι προτεραιότητες της περιοχής μας και της ευρύτερης περιοχής στην οποία θα μετέχουμε και κυρίως να δοθούν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους δημότες, σε έναν Δήμο Ανάπτυξης και προκοπής, για την Ισχυρή Αυτοδιοίκηση των πολιτών ενάντια στην χειραγωγούμενη αυτοδιοίκηση των συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: