Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ


Σε μείωση της αυτοτέλειας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και σε περιθωριοποίηση του, εκτιμά η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ ότι θα οδηγήσει το σχέδιο νόμου για τον έλεγχο των δημοσίων, δαπανών που προωθεί η κυβέρνηση.



Σε ανακοίνωση της για το θέμα επισημαίνει τα ακόλουθα: «Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, που ψηφίζεται την Παρασκευή 12/9/08 «Έλεγχος των δημοσίων δαπανών Ν.Π.Δ.Δ.» η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται βαρύτατο πλήγμα.


Η υπαγωγή της οικονομικής λειτουργίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, στον έλεγχο και την εποπτεία της συνιστώμενης Διυπουργικής Επιτροπής , καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού και καθιστά την Τοπική Αυτοδιοίκηση δέσμια των κυβερνητικών επιλογών.

Για το ΠΑΣΟΚ οι προτεινόμενες ρυθμίσεις , δεν αποσκοπούν μόνο στον έλεγχο πόρων και δράσεων της Αυτοδιοίκησης. Παραβιάζουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια του θεσμού, αναιρούν τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του και τον οδηγούν στην περαιτέρω περιθωριοποίηση του .

Για το ΠΑΣΟΚ η αυτοτέλεια, η ενίσχυση, η ανάπτυξη και η προοπτική της αυτοδιοίκησης,9 ήταν και είναι στον πυρήνα της πολιτικής του.

Καλούμε τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του Νομού να αντιταχθούν στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, οι οποίες στοχεύουν στην υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση και την απαξία του θεσμού τον οποίο υπηρετούν».

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΚΑΝΑ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ COPY ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: