Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Μνήμη και άποψη‏...



Γράφει ο Πέτρος Σεκερτζής
.
Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ο οποίος πριν 86 χρόνια γνώριζε τη βαρβαρότητα τον Τούρκων. Ένα ιδιαιτέρως ταλαιπωρημένο κομμάτι του Ελληνισμού το οποίο άδικα σφαγιαστηκε, εκτοπίστηκε, και εξευτελίστηκε με απερίγραπτη αγριότητα. Τόσα χρόνια το επίσημο Τουρκικό κράτος δεν είχε ούτε το ελάχιστο φιλότιμο να ζητήσει συγνώμη για τις αγριότητες και τα εγκλήματα που έχει διαχρονικά προκαλέσει εναντίον των Ελλήνων.
Η συνειδητή αυτή τακτική αφελληνισμού συνεχίστηκε και τα νεότερα χρόνια, είναι γνωστά άλλοστε τα γεγονότα του '55 και του '64. Η τακτική του Τουρκικού κράτους παραμένει η ίδια. Ουδεμία αναφορά, σαν να μην έγινε τίποτα. Δύο εκατομμύρια ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, και αυτοί το αντιμετωπίζουν ως υπερβολή κάποιων ατάκτων πολιτοφυλάκων εναντίον των Ελλήνων.
Αφορμή για το άρθρο αυτό μου δόθηκε από ένα τηλεοπτικό τουριστικό σποτ το οποίο προβάλεται, αυτές τις μέρες και μας καλεί να επισκεφτούμε την Τουρκία. Να μου επιτρέψετε να πω ότι τα μισά και τα παραπάνω από τα προβαλλόμενα αξιοθέατα του σποτ είναι Ελληνικά. Αναρωτιέμαι αν αυτό το Έθνος δημιούργησε από μόνο δικό του Πολιτισμό ή αρκέστηκε απλώς στην υφαρπαγή στοιχείων και μνημίων άλλων Πολιτισμών.
Το γεγονός ότι δεν έχουν να δείξουν τίποτα σχεδόν επιβεβαιώνει το γεγονός ότι επί αιώνες έδρασαν ληστρικά έναντι των γειτονικών άλλων εθνών. Εκτός και αν δεχτούμε την άποψη μερικών κοινωνικών ανθρωπολόγων που υποστηρίζουν ότι ακόμη και η άρνηση ή ανικανότητα δημιουργίας πολιτισμού αποτελεί από μόνη της συνειδητή πολιτιστική επιλογή.
Όσο για το κάλεσμα να επισκεφτούμε την Τουρκία να λείπει το βύσσινο. Δεν σας δίνουμε λεφτά "αγαπητοί" γείτονες για να τα κάνετε F-16 και να κυνηγάτε στο Αιγαίο τους πιλότους μας ούτε φρεγάτες για να κυνηγάτε τους ψαράδες μας μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα. Δεν είμαι εθνικιστής άλλωστε συχένομαι τους επαγγελματίες πατριώτες, αλλά περισσότερο συχένομαι το Τουρκικό δούλεμα και παραμύθι ότι δεν σύμβαίνει τίποτα και όλα είναι μεταξύ μας μέλι γάλα.
Όσο και αν σας ενοχλεί "αγαπητοί" γείτονες κάποιοι σ'αυτήν την χώρα έχουν μνήμη και άποψη, καλοπροαίρετοι είμαστε μ......ς δεν είμαστε και αυτό πάρτε το χαμπάρι.



PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: