Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ιστορίες για ξεπαρθανιασμένους Blogers….


Κατηγορία Lykos speaking · Tagged blog, lykos, malakies, press-gr, tsopanis

Κάποιοι πόνεσαν πολύ και το κωλαράκι τους έβγαλε φωτιά μια και το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει φωτιά. Κάτι ξενέρωτα ηλιθία “μαλακισμένα” κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους και χαλάνε τον χυλό. Γενικά τα χώνουν και ανοίγουν μάτια σε κοιμισμένα πρόβατα του κερατά. Δυστυχώς δεν μπορεί ο σάπιος μηχανισμός να κάνει κάτι. Δεν μπορεί να τους κάνει να το βουλώσουν. Μερικές φορές μάλιστα πολλοί σκέφτονται ότι η δικτατορία ήταν καλύτερη, μπουκάρανε στο σπίτι, τους μεταφέρανε στην ΓΑΔΑ και τους έδειχναν τον Χριστό φαντάρο. Μερικές φορές μάλιστα στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν δραπέτευαν από το παράθυρο του 4 ορόφου και μετά, ούτε μπλογκ ούτε ζημιά… Βέβαια όλες αυτές οι καλές εποχές έχουν περάσει και τώρα το κάθε μαλακισμένο, λέει την αλήθεια του και βγάζει τις φωτογραφίες του συστήματος στην φόρα. Παλιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα μια και ήταν λίγοι που τους διαβάζανε αλλά όσο πάει τους διαβάζουν και άλλοι… Α ρε Μακάρθι που χρειάζονται τα παλιοκομμούνια του κερατά.
Χρειαζόταν ένας λόγος, ένα κάψιμο του κοινοβουλίου κατά τον Χίτλερ ή δύο αεροπλάνα να πέσουν σε κανένα κτίριο και να ρίξουν τις αναστολές του καθεστώτος για σεξ και βία. Και εάν αυτή η αφορμή δεν υπάρχει τότε παίρνει μπρος η μηχανή του καθεστώτος. Η μηχανή φαινομενικά είναι πολύπλοκη αλλά ουσιαστικά πολύ απλή στην λειτουργία της. Εκεί που δεν υπάρχει πρόβλημα για να γαμήσουμε κάποιον απλά δημιουργούμε πρόβλημα. Ετσι όπως λέει και κάποιος με μεγάλη μύτη (ξέρετε τι λένε για αυτούς με την μεγάλη μύτη) βγαίνει σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο, αυτοί που αποτελούν τον Εθνικό κορμό. Και ακόμα εάν δεν βρουν κάποιο παράπτωμα θα δημιουργήσουν ένα μόνη τους. Ετσι λειτουργεί το σύστημα. Αφήνουν για κάποιο καιρό να γίνει λίγο πανικός, βάζουν τους δικούς τους ανθρώπους να γράφουν και να λένε τα δικά τους και έτοιμο το νομοθετικό προβατικό πλαίσιο. Τώρα καθικάκια του κερατά θα βγάλετε τον σκασμό?
Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.
Εμείς Tsopani μου είμαστε ενημερωτικού χαρακτήρα? Και εάν όχι το γεγονός ότι ενημερώνω πόσες μαλακίες τράβηξα από το πρωί (120) μας κάνει αυτομάτως ενημερωτικού χαρακτήρα? Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δηλώσουμε ποιος είναι υπεύθυνος του μπλογκ? Εγώ λέω να βάλουμε το μαύρο πρόβατο… Δεν γαμιέται… Ή μήπως να το κάνουμε όπως τους Τούρκους και να βάλουμε τον Προφήτη Ηλία? Που θα τον βρουν?
Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.
Ελπίζω να έχεις μεγάλο πορτοφόλι ή να έχεις κανένα θείο στην Κορώνη γιατί προβλέπω πολύ πρόστιμο….
Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.
Έχεις αρχίσει πίσω από την πλάτη μου να εκβιάζεις παπάδες? Γιατί τώρα τελευταία δεν σε βλέπω καλά…
Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.
Εεεεε ΕΣΡ…. Εεεεε ΕΣΡ….
Μακάκα… εεεεε μακακα…..


http://tsopanis.wordpress.com/2008/02/27/istories-gia-blogerrs/

Δεν υπάρχουν σχόλια: