Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ρελάνς ΠΑΣΟΚ στην παραδοχή Καραμανλή, με Δρυ - Φωτιάδη




ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Ρελάνς ΠΑΣΟΚ στην παραδοχή Καραμανλή, με Δρυ - Φωτιάδη

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Επιχείρηση ακύρωσης του «mea culpa» του Κ. Καραμανλή θέτει σε εφαρμογή το ΠΑΣΟΚ, ενώ ως διορθωτική του πορίσματος του κόμματος για το Βατοπέδιο εκλαμβάνεται η πρόταση του Γ. Παπανδρέου προς τη Ν.Δ. να ζητήσει προανακριτική για τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυ και Απ. Φωτιάδη και να την ψηφίσουν όλοι μαζί.

Το ΠΑΣΟΚ χθες υποστήριξε μέσω του γραμματέα του Γιάννη Ραγκούση ότι ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει παραίτηση των υπουργών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αλλά και της κυβέρνησης συνολικά μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου.

Ο εκπρόσωπός του Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως ο πρωθυπουργός γνώριζε και κάλυπτε το σκάνδαλο, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με άλλα σκάνδαλα, όπως είναι τα ομόλογα, αλλά και η υπόθεση Ζαχόπουλου.

«Το "αναλαμβάνω την ευθύνη" που είπε ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να είναι λόγια αλλά πράξεις, δηλαδή θα μπορούσε να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ή να ζητήσει μέσω προανακριτικής την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου. Οταν δεν υπάρχουν αυτές οι πράξεις, το "αναλαμβάνω την ευθύνη" είναι τζάμπα» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Γ. Ραγκούσης: Επικοινωνιακός ο ελιγμός του πρωθυπουργού, ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει και παραίτηση
«Mea colpo»

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και δηλώσεις πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ χθες στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. «Η στάση του Καραμανλή μού θυμίζει τη μετατροπή του mea culpa σε mea colpo» είπε ο Χάρης Καστανίδης, ενώ ο Χρίστος Βερελής στο Κανάλι 1 του Πειραιά επισήμανε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ήταν καθαρά δημοσκοπική... «Επικοινωνιακό ελιγμό», χαρακτήρισε στον Real ο Γιάννης Ραγκούσης τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι θα έπρεπε και οι υπουργοί να έχουν παραιτηθεί, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την κυβέρνηση μαζί...

Στο μεταξύ η πρόταση - πρόκληση του Γ. Παπανδρέου προς τη Ν.Δ. για προανακριτική και για τους Φωτιάδη - Δρυ, ερμηνεύεται ως διορθωτική του «πράσινου» πορίσματος κίνηση. «Φέρτε πρόταση και για τους κυρίους Δρυ και Φωτιάδη και πάμε να ψηφίσουμε προανακριτική. Ελάτε. Μη φυγομαχείτε πάλι» είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου.

«Θα έπρεπε...»

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτίμησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έστω και για λόγους επικοινωνιακής διάστασης θα έπρεπε στο πόρισμά τους να επισημάνουν πολιτικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών των δικών του κυβερνήσεων ασχέτως, όπως έλεγαν, με το γεγονός ότι ο μεν Γ. Δρυς δικαιώθηκε από τη Δικαιοσύνη για την απόφασή του, ο δε Απ. Φωτιάδης διόρθωσε το λάθος του και ανέπεμψε τη γνωμοδότηση για τη Βιστονίδα.

Αυτήν ακριβώς την παράλειψη του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε η Ν.Δ. και σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον στο δικό της ακροατήριο πέτυχε ώς ένα βαθμό τον στόχο της. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μάς είπε χαρακτηριστικά ότι δεν ήταν τόσο διορθωτική κίνηση όσο υπέρβασης και απόδειξης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί μπροστά στην απόφασή του να λάμψει η αλήθεια. *

Βλέπε και : "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ"
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: