Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Παραμένουν σεμνοί και προπάντων ταπεινοί…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πάλι «ημέτεροι» οι επιτηρητές!!!

Η ΠΑΣΚ καταγγέλλει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας για την απαράδεκτη στάση της για άλλη μια φορά, στο ζήτημα που αφορά ορισμό επιτηρητών, για την πραγματοποίηση εξετάσεων.

Είναι αξιοσημείωτο πως στη συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει το ΔΣ του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας ένα χρόνο πριν με τη νέα τότε Διοίκηση της Π.Ε, είχε απαιτήσει να ενημερώνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί έγκαιρα και όχι μόνο οι «ημέτεροι» και είχε καταγγείλει τη στάση της προηγούμενης Διευθύντριας Π.Ε. η οποία λειτουργούσε ρουσφετολογικά και σε βάρος κάθε έννοιας δικαίου. Ο Διευθυντής Π.Ε. κύριος Καλτσάς Ιωάννης, είχε συμφωνήσει και μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι με αυτό τον τρόπο θα λειτουργεί. (Όλα αυτά μάλιστα είχαν γνωστοποιηθεί στους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας με ομόφωνη ανακοίνωση του ΔΣ στις 5/2/2008).

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε και αριθμός εκπαιδευτικών της ΠΕ, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί ΚΑΝΕΝΑ απολύτως σχολείο!!

Η όλη διαχείριση πέρα από το γεγονός ότι δείχνει τη ρουσφετολογική αντίληψη που διακατέχει τη διοίκηση της εκπαίδευσης στο χώρο της Πρωτοβάθμιας στο νομό μας, αναδεικνύει και την αδυναμία του Διευθυντή Π.Ε να υλοποιήσει τις ίδιες του τις δεσμεύσεις!! Ένα επίσης σοβαρό γεγονός είναι η συμπεριφορά των εκπαιδευτικών που αποδέχονται κάτω από τέτοιες διαδικασίες τη συμμετοχή τους.

Σε όλους αυτούς που εξακολουθούν να βλέπουν το χώρο της εκπαίδευσης σαν κομματικό φέουδο και να διαχωρίζουν τους εκπαιδευτικούς με βάση τις απόψεις τους, μια λέξη μόνο ταιριάζει, ΝΤΡΟΠΗ.


Από την ΠΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: