Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Συνεχής παραμένει η προσέλευση δημιουργών, δημοσιογράφων και σημαντικών προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού χώρου και την τρίτη ημέρα διεξαγωγής του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.
Εκπρόσωποι του Τύπου, σκηνοθέτες, φίλοι του κινηματογράφου και λάτρεις της σκοτεινής αίθουσας συνέρεαν από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες προβολών στο θέατρο Παπαδημητρίου για να παρακολουθήσουν κινηματογραφίες με εναλλακτικές προσεγγίσεις και ποικίλες θεματικές.
Συγκινητική στιγμή της χθεσινής ημέρας ήταν η παρουσία της πρωταγωνίστριας του ντοκιμαντέρ “Πριγκίπισσα Χριστίνη”, μια κινηματογραφία ωδή στη ζωή των νοητικά υστερούντων ατόμων. Η Χριστίνη μετά το πέρας του ντοκιμαντέρ ανέβηκε στο πάλκο ευχαρίστησε το κοινό του Φεστιβάλ το οποίο της χάρισε το πιο έντονο χειροκρότημα του τριημέρου.
Στους χώρους του φεστιβάλ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι σκηνοθέτες Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Βαμβακάς, Σταύρος Ψυλλάκης, Μαρία Λεωνίδα, Νίκος Αλευράς κ.α
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά την Προβολή του Προγράμματος “Μονοπλάνο”, στις 11.00 π.μ στο θέατρο Παπαδημητρίου θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα: “Μήπως η Ζωή Μας Είναι Μονοπλάνο; - Κινηματογράφος, Λογοτεχνία, Φιλοσοφία ”
Tη συζήτηση συντονίζουν:
• Μήτσος Κασσόλας, συγγραφέας
• Λουκία Ρικάκη, σκηνοθέτης και
• Νίκος Αλευράς, σκηνοθέτης.
Την Κυριακή επίσης, στις 8.00 μ.μ., στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, στο θέατρο Παπαδημητρίου και λίγο πριν την απονομή των βραβείων θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ που αφορά στις πρώτες Δελφικές Εορτές του 1927 καθώς και σε παράσταση τραγωδίας στο Ηρώδειο.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με πάρτι στο πεζοδρομημένο τμήμα μπροστά στο θέατρο Παπαδημητρίου, με ζωντανή μουσική.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ:ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: