Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Οσο λιγότερα ξέρεις γι’ αυτόν, τόσο περισσότερα υποπτεύεσαι



Μυστήρια

Ποιος ήταν ο λόρδος ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο όταν τους επισκέφθηκε η Ντόρα για το Σκοπιανό;
Δεν είναι ακριβώς λόρδος. Είναι ο Δημήτρης Δρούτσας, ένα από τα μυστήρια πρόσωπα που κατοικοεδρεύουν στη Χαρ. Τρικούπη. Τον ανακάλυψε στη Βιέννη το 1999 ο Γιώργος ως υπουργός Εξωτερικών. Είχε έναν περιφερειακό ρόλο νομικού στην αυλή του τότε ομολόγου του Σιούσελ. Τον έφερε στην Αθήνα, όπου άρχισε να κάνει τσατάλια τα νεύρα του Γερουλάνου, του Λαμπρινίδη και του Ρόντος. Στο Μέγαρο Μαξίμου κουμπώνονταν όταν τον έβλεπαν στις αποστολές και μια φορά ο Σημίτης τον έστειλε πίσω πακέτο.
Οταν ο Παπανδρέου μετακόμισε στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώτος που έλαβε αξίωμα -«επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου»- κι έναν καλό μισθό ήταν ο Δρούτσας.
Για καιρό η μόνη γνωστή δραστηριότητά του ήταν ότι ανακατεύτηκε στην Κύπρο και υπονόμευε τη στάση του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν. Κανείς δεν έμαθε ποιος τον έστειλε, αλλά οι Κύπριοι τον έχουν φακελώσει. Εκτοτε όσες φορές έρχονταν οι άνθρωποι του Τάσσου για να δουν τον Γιώργο αξίωναν να μην παρίσταται ο διπλωματικός του σύμβουλος.
Πρόσφατα ο Δημήτρης Δρούτσας ανέλαβε τις επαφές με το διεθνή Τύπο, τις οποίες είχε ως τότε ο Βασίλης Παπαδημητρίου. Εκείνοι που κόβουν φλέβες στη Χαρ. Τρικούπη αυξήθηκαν. Σαραντάρης, ατσαλάκωτος, με ύφος εστέτ, είναι σαν τη μύγα μες στο κόμμα. Οι υπόλοιποι στο περιβάλλον Παπανδρέου δεν τον πάνε. Ενας τύπος για τον οποίο ο Αμερικανός ηθοποιός Τζος Μπίλινγκ θα έλεγε: «Οσο λιγότερα ξέρεις γι’ αυτόν, τόσο περισσότερα υποπτεύεσαι».
Γιώργος Λακόπουλος
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: