Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»


Εκβιάζει για μείωση του προσωπικού
Κλείνει ή υπολειτουργεί τμήματα της παραγωγής, ανακοινώνοντας πρόγραμμα «εθελούσιας».
Εκβιαστικά και επικαλούμενη την «κρίση της αγοράς», η πολυεθνική «LAFARGE», ιδιοκτήτρια της «ΑΓΕΤ Ηρακλής», προσπαθεί να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τους εργαζόμενους του ομίλου, επιδιώκοντας νέες απολύσεις. Με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πληροφορεί ότι από 1/10/08 μέχρι 30/11/08 θα εφαρμοστεί (δίμηνο) πρόγραμμα «οικειοθελούς αποχώρησης» και καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν αίτηση.
Το πρόγραμμα απολύσεων αφορά όλο τον όμιλο «ΑΓΕΤ Ηρακλής». Προκειμένου να εκβιάσει τις απολύσεις, η «LAFARGE» έχει προχωρήσει ή προχωράει, σταδιακά, σε διακοπές ή μείωση λειτουργίας τμημάτων βασικών για την παραγωγική διαδικασία. Στο εργοστάσιο του Βόλου έχει ήδη σταματήσει η παραγωγή λευκού τσιμέντου, ενώ οι μύλοι παραγωγής μαύρου τσιμέντου (κανονικού) υπολειτουργούν. Από 3/10 σταματάει η λειτουργία και του φούρνου στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι Αλιβερίου. Και τα δυο εργοστάσια έχουν εξαγωγική δραστηριότητα, ενώ το εργοστάσιο «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας») προμηθεύει την εσωτερική αγορά.
Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη τα σωματεία έχουν ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για «παιχνίδια» της «LAFARGE», που έχουν σχέση με την εξαγορασμένη από αυτήν πέρσι μεγάλη τσιμεντοβιομηχανία στην Αίγυπτο και την εισαγωγή 14 εκατομμυρίων τόνων τσιμέντου, μετά την άρση της επιβολής φορολογίας από το αιγυπτιακό κράτος και το δικαίωμα εξαγωγής, με επιπτώσεις στην εσωτερική αγορά. Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις θα πλήξουν τους 1.800 εργαζόμενους του ομίλου (είχε 3.500).
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: