Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2008

Και οι Καρυάτιδες οσονούπω με ανεμόμυλους θα παίζουν

Αχ! Ήρθε το πουλάκι μου, και ήταν μες τη τρελή χαρά, με ένα χαμόγελο τεράστιο… (τον Παπαντωνίου μου θύμισε!), να χαιρετά τους συντρόφους και να λες τώρα θα στάξει και το δάκρυ συγκίνησης, που κατάφεραν να γεμίσουν το Κλειστό της Μερκούρη. Καλά μη φανταστείς, ότι πλημμύρισε και από κόσμο. Καλά ήταν. Αξιοπρεπέστατα μπορώ να πω.
Και τι λόγος, τι ομιλία! Αυτό το παιδί τελικά, το έχει το χάρισμα και το είχαμε παρεξηγήσει. Α! Όλα κι όλα. Εμένα πάντως με συνεπήρε. Ειδικά στο σημείο, που αναφέρεται στην Εύβοια και μας υπόσχεται να μας φτιάξει ανεμόμυλους… μου φεύγει το τσιγάρο στη καράφλα του κυρίου στη κάτω κερκίδα, που τον ξύπνησε επί της ευκαιρίας, το κινητό εκσφενδονίστηκε λίγα μέτρα πιο πέρα και ο πιτσιρικάς Πασόκος νόμιζε πως είχε μήνυμα, και παραμένω κουλή η γυναίκα, να αναρωτιέμαι: «Στην ομιλία του Γιωργάκη ήρθα, ή στα Τσάμπο Bebe;»
Από την άλλη, ίσως και να έχει μια λογική αυτό και εγώ να μην το έπιασα με τη μια το Αμερικανάκι. Σου λέει, τι διαθέτει η Εύβοια; Ήλιο, φως, αέρα, οπότε ας δοκιμάσουμε τους ανεμόμυλους, για να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία ο Νομός. Τι να σου κάνω που κουρεύτηκα και δεν έχω, ούτε κοτσίδα να τραβήξω.
Ευτυχώς δηλαδή, που ήταν και η παρέα του «Λα Φιάμα» εκεί και με τις τσαχπινιές τους, ξεχάστηκα λίγο από τον Δον Κιχότη – Γιώργακη – υιό Μαργαρίτας και την «πράσινη ανάπτυξη».
Καλά, ένα σκηνικό, όλα τα λεφτά! Σαν άλλες σύγχρονες Καρυάτιδες είχαν πιάσει το πανό που κυκλοφορούσε στις κερκίδες και το κρατούσαν ψηλά να φαίνεται. Εντάξει, θα μου πεις, την δυνατότητα την είχαν, καθότι ψηλά παλικάρια είναι… Βουνά ολόκληρα!
Πάντως, σκέτη ταλαιπωρία εκείνη η μέρα. Ειδικά η Τόνια (Αντωνίου) στο ψηλοτάκουνό της, την άκουσε για τα καλά. Δεν της έφταναν όλα τ’ άλλα, είχε κολλήσει και η γέφυρα το βράδυ και μέχρι να την φτιάξουν, να περάσουν τα καραβάκια και να κλείσει, περίμενε όρθια η Τόνια για να μπορέσει να περάσει απέναντι και φύγει. Πάντως έδειξε να απολαμβάνει τη κουβεντούλα που είχε με συντρόφους και παλιούς της συνεργάτες, θαυμάζοντας το μοναδικό φαινόμενο του Ευρίπου…
Και αυτή η γέφυρα πια, βρήκε τι μέρα να κολλήσει. Ο Γιωργάκης μας επισκέφτηκε, όχι ο Μητσοτάκης. Και το καλύτερο από όλα είναι, που βλέπω τα σήματα στη γέφυρα και παρατηρώ ότι η γέφυρα παραμένει ακούνητη. Ούτε ανοίγει, ούτε κλείνει. Παίρνω στο λιμεναρχείο να ρωτήσω, να ξέρω βρε παιδί μου, αν άνοιγε εκείνη την ώρα να πήγαινα από την Υψηλή, αν είχε κολλήσει, πότε θα την έφτιαχναν. Μου απαντάει λοιπόν, μια κοπελίτσα, την ρωτάω «Ανοίγει ή κλείνει η γέφυρα;» Και μου λέει: «Ανοιχτή είναι, περνάνε και πλοία αυτή τη στιγμή»!!!
Ίσως στα καινούργια γραφεία δεν έχουν καλή οπτική επαφή με τη γέφυρα, τι να πω. Το σίγουρο είναι πως η γέφυρα κατάφερε να ανοίξει μετά από 45 λεπτά περίπου. Μέχρι εκείνη την ώρα η κοπελίτσα έβλεπε πλοία να περνάνε...

Η Κακομοίρα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ POLIS

Δεν υπάρχουν σχόλια: