Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ-ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ BILL GATES.

Tο κείμενο που ακολουθεί είναι από ομιλία που έδωσε ο Μπιλ Γκέιτζ πρόσφατα σε ένα σχολείο.

Η ζωή δεν είναι δίκαιη, συνηθίστε στην ιδέα.
Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την δική σας αυτοεκτίμηση. Ο κόσμος απαιτεί από εσάς να επιτύχετε κάτι πριν αρχίσετε να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.
Δεν θα βγάζετε 60.000$ τον χρόνο μόλις τελειώσετε το σχολείο. Δεν θα γίνετε ανώτατο στέλεχος, με αυτοκίνητο, έως ότου τα κερδίσετε και τα δύο.
Αν νομίζετε ότι ο δάσκαλος σας είναι σκληρός, περιμένετε να δείτε πώς θα είναι το αφεντικό σας.
Το να ψήνετε burgers δεν είναι μειωτικό της αξιοπρέπειας σας. Οι παππούδες σας είχαν μια διαφορετική λέξη για το ψήσιμο burgers: Το έλεγαν ευκαιρία.
Αν τα κάνατε μούσκεμα δεν θα φταίνε οι γονείς σας. Μην κλαψουρίζετε για τα λάθη σας. Μάθετε από αυτά.
Πριν γεννηθείτε οι γονείς σας δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι τώρα. Έγιναν έτσι με το να πληρώνουν τους δικούς σας λογαριασμούς, να πλένουν τα ρούχα σας και να σας ακούν να λέτε πόσο cool νομίζετε ότι είστε. Γι’ αυτό πριν σώσετε τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σας προσπαθήστε να απαλλάξετε τα ντουλάπια του δωματίου σας από τους κοριούς.
Στο σχολείο σας μπορεί να έχουν καταργήσει νικητές και ηττημένους, αλλά στην ζωή δεν είναι έτσι.
Η ζωή δεν διαιρείται σε εξάμηνα. Τα καλοκαίρια δεν είναι μόνο διακοπές και πολύ λίγοι εργοδότες ενδιαφέρονται για να σας βοηθήσουν να βρείτε τον εαυτό σας….
Η τηλεόραση δεν είναι η πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν την καφετέρια και να πάνε για δουλειά.
Να είστε καλοί με τους μελετηρούς και εργατικούς. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουλέψετε κάποτε για κάποιον από αυτούς….!!!


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ EVIA-BLOG

Ο Ιησούς και μαζί του όλα τα μεγάλα και φωτεινή πνεύματα που δίδαξαν ανθρωπιά,αγάπη και αλληλεγγύη στον κόσμο, ξεπεράστηκαν τόσο πολύ απο την σημερινή πραγματικότητα που τα λόγια του μεγαλοκαρχαρία στον περισσότερο κόσμο ακούγονται σωστά και χρήσιμα.Για αυτό λοιπόν δεν μας φταίει κανένας.Εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε αυτό τον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: