Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ.


1. Τον Ιούλιο, αντί να κοιτάξει τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στα μάτια, προτίμησε την ασφάλεια μιας κομματικής εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ, στην Ολυμπία. Τον Σεπτέμβριο, πήγε νύχτα και νύχτα έφυγε από τη Θεσσαλονίκη. Κρυβόταν επί μέρες, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι υπογραφές των υπουργών του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Φοβάται να επισκεφθεί την ελληνική περιφέρεια. Φοβάται να έλθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες. Αισθάνεται άνετα μόνο στο κομματικό «μπαλκόνι». Εκεί που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εκεί που δεν λέει λέξη για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης του. Εκεί που δεν αρθρώνει ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής. Εκεί που δεν λέει ούτε μια λέξη για την ακρίβεια. Εκεί που δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους. Εκεί που ξέρει πώς οι αοριστολογίες του, θα συνοδευτούν από το εκ των προτέρων εξασφαλισμένο χειροκρότημα του κομματικού μηχανισμού.
2. Και με την σημερινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, ο κ. Καραμανλής απέδειξε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του κόμματος του. Η λύση των εσωκομματικών του προβλημάτων. Αλλά οι εποχές, άλλα απαιτούν. Δεν απαιτούν ένα πρωθυπουργό κομματάρχη. Δεν απαιτούν ένα πρωθυπουργό που παραποιεί και διαστρεβλώνει την αλήθεια, που ψάχνει συνέχεια άλλοθι για τις δικές του αποτυχίες (πότε το ΠΑΣΟΚ, πότε η διεθνής κρίση). Απαιτούν πρωθυπουργό που βάζει το συμφέρον της κοινωνίας και του πολίτη, πάνω από το συμφέρον του κόμματός του. Απαιτούν πρωθυπουργό που εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στον πολίτη, με σύνεση και νηφαλιότητα. Απαιτούν πρωθυπουργό που ενώνει και δεν διχάζει. Πρωθυπουργό που δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τα προβλήματα.

7,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

1. Η κυβέρνηση εγκαινιάζει την νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ζητώντας «με το καλημέρα» 7,5 δις ευρώ επιπλέον από τους πολίτες! Αυτό είναι το κόστος της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή που καλείται να πληρώσει η κοινωνία. Αυτά προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή:
- Επιβάλλουν χαράτσι 1050 ευρώ σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, επειδή διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ευνόησαν την φοροδιαφυγή και πλέον είναι ανίκανοι να την ελέγξουν.
- Για άλλη μία χρονιά δεν προχωρούν σε τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδήματα να βλέπουν τις όποιες αυξήσεις-ψίχουλα να εξανεμίζονται.
- Δίνουν για άλλη μία χρονιά αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κάτω από τον πληθωρισμό.
- Επιβάλλουν περαίωση στις επιχειρήσεις, όταν ο ίδιος υπουργός οικονομικών δήλωνε στις 30 Οκτωβρίου 2007 στη Βουλή: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι ούτε εξετάζουμε, ούτε πρόκειται να προχωρήσουμε σε οποιασδήποτε μορφής ρύθμιση για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα».
- Αφού κατήργησαν τον φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, επιβάλλουν Ενιαίο Τέλος Ακινήτων σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες μικρής και μεσαίας ακίνητης περιουσίας.
- Αυξάνουν κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ.
2. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι η μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που αντί, σε καιρό κρίσης, να στηρίζει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη του πολίτη εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή στον πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης κινείται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση και καταθέτει μέσα στην εβδομάδα συγκεκριμένες προτάσεις για:
- Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε όλους όσοι το χρειάζονται, χωρίς τους αποκλεισμούς που προωθεί η κυβέρνηση.
- Χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης στα ασθενέστερα στρώματα.
- Αύξηση του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.
3. Και αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι αυτής της κυβέρνησης είναι πλασματικός. Για παράδειγμα βασίζει την εκτίμηση της για τα έσοδα, σε ρυθμό ανάπτυξης 3,3%, όταν όλοι οι σοβαροί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα κινηθεί κάτω από το 3%. Αυτό σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι στην πορεία υλοποίησης του, θα ανακαλυφθούν νέες μαύρες τρύπες. Και στη συνέχεια θα ανακαλυφθούν και άλλον τρόποι για να καλυφθούν, φυσικά από την τσέπη των πολιτών. Είπαμε: αυτή η κυβέρνηση έχει ανεξάντλητες ιδέες όταν πρόκειται να αδειάσει τις τσέπες των πολιτών. Αλλά δεν έχει καμία απολύτως ενδιαφέρουσα ιδέα, καμία απολύτως συγκεκριμένη πρόταση, όταν πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία του εισοδήματος τους.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – ΘΕΑΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανικανότητας της κυβέρνησης να προστατέψει το εισόδημα των πολιτών, είναι η ακρίβεια. Από λόγια χορτάσαμε. Από μέτρα ανακοίνωσαν 41. Από αποτέλεσμα παραμένουν στο μηδέν. Οι πολίτες βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα αυξήσεων και μάλιστα σε βασικά είδη διατροφής που ξεκινούν από 20 και φτάνουν το 70%. Τι θα κάνουν; Εύκολη η απάντηση. Ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα. Στην αρχή θα παρακαλέσουν. Μετά θα «αγριέψουν». Μετά θα κάνουν τα 41 μέτρα 42 ή 43. Και στο τέλος θα καθίσουν άπρακτοι να παρακολουθούν τις νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ξέρουμε και κάτι ακόμα. Ότι δεν έχει όριο η κοροϊδία αυτής της κυβέρνησης προς τους πολίτες. Και ότι τα όρια της αντοχής των πολιτών, έχουν ξεπερασθεί προ πολλού.

ΕΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: