Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Rafael Correa, κέρδισε σήμερα θριαμβευτικά τη Συνταγματική μεταρρύθμιση στη χώρα του με 64%


Αύριο τα ΜΜΕ θα μιλούν για έναν ακόμη λαϊκιστή, ιθαγενή, «τρελό» φίλο του Hugo Chávez, αφού το Σύνταγμα της χώρας που θεσμοθέτησε ο Rafael Correa, απαγορεύει ρητά την ύπαρξη ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα του.
Κι όμως, είναι χριστιανοδημοκράτης με σπουδές στο Βέλγιο, αλλά διακηρύσσει ότι δεν θέλει ξένες βάσεις στην πατρίδα του, ότι το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι παράνομη απαίτηση, αφού δημιούργησε φτώχεια για το λαό και πλούτισε λίγες οικογένειες.
Η υπερψήφιση του Συντάγματος που πρότεινε ο Rafael Correa, γέμισε ελπίδες τους ιθαγενείς του Εκουαδόρ. Ο προηγούμενος πρόεδρος (Lucio Gutiérrez), αμέσως μετά την εκλογή του εγκαταστάθηκε στην αμερικανική πρεσβεία και λειτουργούσε ως υπάλληλος των ΗΠΑ.
Η πολιτική του Correa, ονομάζεται «επανάσταση του πολίτη». Βασίζεται στη λαϊκή συμμετοχή των πολιτών και οικοδομεί μια ουσιαστική συμμετοχική δημοκρατία στο Εκουαδόρ.
Η ολιγαρχία συνεχίζει να πολεμάει σκληρά τον προοδευτικό πρόεδρο, που δεν ανέχεται τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού, τον πλουτισμό ελάχιστων οικογενειών και την ανάπτυξη της φτώχειας για τον λαό. Και σ’ αυτό θα έχει συμμάχους τα διεθνή ΜΜΕ (Παραπληροφόρησης).

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: