Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΣΟΜΑΛΙΑ



Η τραγωδία στην Σομαλία συνεχίζεται χωρίς τέλος, καθώς τα διάφορα κράτη αναπτύσσουν δυνάμεις του ναυτικού γύρω από το πειρατικό λιμάνι του Eyl in Puntland στο Αφρικανικό κέρας. Εκατοντάδες Σομαλοί έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την κόλαση.

Τουλάχιστον 52 από αυτούς πέθαναν όταν δουλέμποροι τους παράτησαν στα ανοιχτά του κόλπου του Άντεν την στιγμή που η Βάρκα τους άρχισε να μπάζει νερά. Το γεγονός συνέβη την περασμένη Κυριακή λίγο μετά τα την αναχώρηση τους για την Υεμένη όπου αναζητούσαν εκεί καταφύγιο. Στο πλοιάριο επέβαιναν περισσότερα από 120 άτομα . Οι υπόλοιποι διασώθηκαν μετά από 18 ημέρες περιπλάνηση και αγωνία στα κύματα.

Η κατάσταση στην Σομαλία είναι κάθε φορά και πιο άσχημη και όλοι κλείνουν τα μάτια μπροστά στην Αιθιοπική και Αμερικανική εισβολή που αντί να καλυτερέψει τα πράγματα, προκάλεσε ένα νέο κύμα προσφύγων που ψάχνουν απελπισμένα να σωθούν.

Οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών, αδιαφορούν προκλητικά για το ότι είναι ανθρώπινο και έχει να κάνει με την βοήθεια προς αυτούς και ενδιαφέρονται μόνο για το λαθρεμπόριο των όπλων. Το Γαλλικό πολεμικό ναυτικό ασχολείται με την προστασία των παράνομων Γάλλων ψαράδων που αποδεκατίζουν κοπάδια τόνων ή περιφρουρεί τα κρουαζιερόπλοια των εκατομμυριούχων τουριστών που αναζητούν το εξωτικό της άγριας Αφρικής, και κλείνουν τα μάτια στο διαρκώς αυξανόμενο εμπόριο ανθρώπων.

Στην «άγρια μαύρη Αφρική» η ζωή αξίζει λιγότερο από οπουδήποτε, λιγότερο από οτιδήποτε. Όλα θυσιάζονται στο βωμό της εξουσίας και του χρήματος. Οι πολλοί σιωπούν. Εσείς?


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=912079

Δεν υπάρχουν σχόλια: