Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Βραδινή, Λάζο(υ)πούλια, σάτιρα ; ή καλοπληρωμένο παραλήρημα ;

"Ανατρεπτικό, διεισδυτικό, καυστικό. Το Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου ξαναχτυπά!
Η εκπομπή-φαινόμενο που κέρδισε τη λατρεία του τηλεοπτικού κοινού αυτή τη χρονιά θα μας καθηλώνει μπροστά στις οθόνες μας τακτικά, άτακτα ή έκτακτα.
Όποτε, όταν και εφόσον ο μοναδικός Λάκης κρίνει και τα γεγονότα το απαιτούν".

===================================================================

Το παραπάνω διαφημιστικό σποτάκι στην ιστοσελίδα, αλλά και από τα τηλεοπτικά τρέιλερ του τηλεοπτικού σταθμού, ALPHA TV, πολυδιαφημίζονταν η συγκεκριμένη εκπομπή.

Τελικά άνθρακες ο θησαυρός . . . μία ξαναζεσταμένη σούπα μας μας σέρβιρε, ο εν λόγω αυτοαποκαλούμενος Αριστοφάνης. Είναι η ίδια "επιτυχημένη συνταγή", που τους δίνουν τα τηλεοπτικά αφεντικά. Τώρα ειδικά με την νέα διεύθυνση, πρέπει ο εν λόγω ψευτοαριστοφάνης να πέσει ακόμη πιο χαμηλά. ΟΧΙ στα νούμερα αλλά να παραμείνει ο ίδιος πρώτο νούμερο..

Το σλόγκαν της εκπομπής κανονικά πρέπει και αυτό να αλλάξει, σε ένα άλλο πιο αντιπροσωπευτικό της απληστίας και του πάθους του για το χρήμα, κάτι που να καταγράφει συμπεριφορές και προθέσεις, όπως :

"Για τα λεφτά τα κάνω όλα . . . τόσααα κι' άλλα τόοοοσαα . . ."

================================================

Τελικά τι είδους σάτιρα κάνει ο τύπος ; με (ι) ή (υ) ;

Με ύψιλον, του πάει καλύτερα . . .πως λέμε ύ-πουλος (αφήνει το –υ- και παίρνει το υπόλοιπο)

Πάντως τα λεξικά διαφωνούν με αυτό το ψευτό-καλαμπούρι του κυρίου "υπόλοιπουΎψιλον".

Αριστοφάνης με τίποτα . . .

Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη : σάτιρα (η) ουσ. [ λατιν satira - satura] έμμετρος ή πεζός λόγος που τονίζει καυτηριάζει, με στοιχεία κυρίως κωμικά και παραμορφωτικά, ελαττώματα και ατέλειες.σατυρικός, -ή, -ό επίθ. [ αρχ σατυρικός - Σάτυρος (=σύντροφος του Βάκχου)] ο του Σατύρου, που ταιριάζει σε Σάτυρο || (λογοτ) σατυρικό δράμα, το ενδιάμεσο μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας δράμα με χορό αποτελούμενο από Σατύρους.

Λεξικό Τριανταφυλλίδη : σάτιρα η [sátira] O27 : 1. ποιητικό είδος της λατινικής γραμματείας, με σκωπτικό περιεχόμενο: H ~ του Λουκήλιου / του Πετρώνιου. 2. λογοτεχνικό είδος που διακωμωδεί με δηκτικό τρόπο τα δημόσια ή ιδιωτικά ήθη, χαρακτήρες ανθρώπων ή καταστάσεις. || καλλιτεχνικό έργο που ανήκει στο είδος της σάτιρας: Πικρή ~. Πνευματώδης ~. [λόγ. ιταλ. satira - λατ. satira] σατυρικός -ή -ό [satirikós] E1 : που ανήκει ή που αναφέρεται στο Σάτυρο: Σατυρικό δράμα, ένα από τα είδη του αρχαίου δράματος, συνήθ. το τέταρτο δράμα μιας τετραλογίας, του οποίου ο χορός αποτελούνταν από Σατύρους και είχε σκωπτικό χαρακτήρα. [λόγ. αρχ. Σατυρικός]

Η χθεσινοβραδινή εκπομπή, ισάξια μάλλον, με τις φτηνό-κουτσομπολίστικες μεσημεριάτικες εκπομπές έμοιαζε ή και συγκρινόμενη με άλλες καλύτερες, παρόμοιου θεματολογίου, μεταμεσονύχτιες, αυτές ντε . . . με το γνωστό εθνικό τηλεστάρ!!!

Α ρε Λαζόπουλε !!! πως κατάντησες . . .

Και τι έχουμε να δούμε ακόμη !!!

Άξιος ο μισθό σου. . . κ. Λαζόπουλε, η αφεντικίνα σου, πρέπει να σε "χαρτζιλικώνει" καλά.

Εύγε γενναίε "πολεμιστή" της ευτέλειας και της κακογουστιάς, ανέδειξες ποιος είσαι πραγματικά, να υπηρετείς ισάξια και τις δύο, γιατί όταν γράφανε, μερικοί ότι για άλλο πόλεμο ΔΕΝ εκπαιδεύτηκες τους χλευάζαμε . . .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ : Ευτυχώς τώρα τα πράγματα μπήκαν στην σωστή τους διάσταση και σειρά, σε ευταξία που λένε . . .

Σχολίασε ο Νάσος Ζαγγογιάννης.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/10/1_01.html
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: