Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Η ΕΔΕΚ για την έκθεση των ΗΠΑ για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Κύπρο


Η ΕΔΕΚ για την έκθεση των ΗΠΑ
για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Κύπρο
Το γραφείο Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας των ΗΠΑ σε έκθεση του 2008 για τη Διεθνή θρησκευτική ελευθερία ασχολείται με τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Κύπρο τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές. Ωστόσο ενώ το Γραφείο αυτό των ΗΠΑ αναγορεύεται σε αυτόκλητο κριτή αποφεύγει να αναφερθεί στη βαρβαρότητα της καταστροφής και βεβήλωσης των ελληνορθόδοξων χώρων λατρείας και θρησκευτικών μνημείων από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις.
Αντί να επισημάνει αυτή την εγκληματική συμπεριφορά που πλήττει ευθέως το δικαίωμα επιτέλεσης και των θρησκευτικών καθηκόντων που συνδέεται άμεσα με τις θρησκευτικές ελευθερίες η έκθεση των ΗΠΑ εξαντλείται σε επιδερμικές αναφορές που σχετίζονται με στατιστικά στοιχεία για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του πληθυσμού της Κύπρου.
Είναι καιρός αυτή η κακόγουστη πρακτική διαφόρων οργάνων της Αμερικανικής Διοίκησης να συντάσσουν και να δημοσιεύουν εκθέσεις για διάφορες περιοχές του κόσμου δίκην διεθνών κριτών να σταματήσει. Εκτός αν αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την τακτική του στρουθοκαμηλισμού της διαστροφής της αλήθειας και της παραποίησης των πραγματικών γεγονότων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
23/9/08
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: