Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ του ΙΝΚΑ & του Αντιπροέδρου ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΝΟΥΣΑΚΗ και προέδρου του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ



ΑΙΤΙΑ: Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ «ΓΥΑΛΙΑ» ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 στο Ε Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών στη πρώην Σχολή Ευελπίδων, θα είναι στο σκαμνί του κατηγορουμένου, η κα Παναγιώτα Τομαρά (μητέρα του παιδιού που τρώγοντας την 30η Αυγούστου 2005 τυρόπιτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ της εταιρίας ΑΛΕΣΙΣ Α.Ε. φώναξε στην μητέρα της : ΄΄μαμά μασάω γυαλιά΄΄), και το ΙΝΚΑ με τον Αντιπρόεδρό του κ. Γιάννη Αννουσάκη, επειδή, γνωστοποίησαν άμεσα τα ανωτέρω για ενημέρωση και πρόληψη προς το κοινό, σύμφωνα με τον καταστατικό σκοπό των Ενώσεων Καταναλωτών.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
- 30/8/2005: το ανήλικο παιδί τρώει την τυρόπιτα με τα «γυαλιά», λέει στη μητέρα του ««μαμά μασάω γυαλιά»», μετά αισθάνεται πόνους στην κοιλιά και η μητέρα του το πηγαίνει στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία.
- 1/9/2005: η μητέρα βλέπει αίμα στα κόπρανα του παιδιού, καλεί το ΙΝΚΑ στο σπίτι της όπου μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιάννης Αννουσάκης και παραλαμβάνει για αυτά ενυπόγραφη καταγγελία με φωτογραφίες για το περιστατικό.
- 2/9/2005: η μητέρα του παιδιού πηγαίνει το προϊόν μαζί με το ξένο σώμα στο Α.Τ. Πετραλώνων το οποίο τα παρέδωσε με αρ. πρωτ. 10513/5.9.08 στον ΕΦΕΤ.
- Έως 5/9/2005: Η εταιρεία ΑΛΕΣΙΣ δεν έχει ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για την πρόληψη της ζωής και της υγείας του.
- 5/9/2005: Το ΙΝΚΑ όπως συνηθίζει τα τελευταία 38 χρόνια, αντέδρασε άμεσα, εξέδωσε το Δ.Τ. 38/5.9.05 προς όλα τα ΜΜΕ με πλήρες το γεγονός για την προστασία της ζωής και της υγείας του καταναλωτικού κοινού.
- 6/9/2005 Την επομένη παρουσιάστηκε το γεγονός με την μητέρα του παιδιού & τον Αντ/δρο του ΙΝΚΑ στην TV, στην εκπομπή των Λυριτζή Οικονόμου ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της ΝΕΤ για την ενημέρωση και προστασία της ζωής και της υγείας του καταναλωτικού κοινού.
- 21/1/2007: επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 € από τον ΕΦΕΤ στην ΑΛΕΣΙΣ Α.Ε. διότι διέθετε μη ασφαλές τρόφιμο … μετά από εξέταση καταγγελίας ότι εντοπίστηκε τμήμα κοπιδιού ανάμεσα σε κατεψυγμένα τυροπιτάκια,…παρά τα μέτρα της εταιρίας εντοπίστηκαν παραλήψεις που αφήνουν περιθώρια για εμφάνιση όπως το καταγγελλόμενο περιστατικό.
Είναι πρωτοφανές (ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες) το γεγονός, ότι η παραπάνω εταιρεία αντί να ζητήσει συγνώμη από το καταναλωτικό κοινό και να αναλάβει τις ευθύνες της, να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τις Ενώσεις Καταναλωτών που στο τέλος δεν στόχευαν να την βλάψουν αλλά να ενημερώσουν και προφυλάξουν το κοινό ως οφείλουν. Τα γυαλιά είτε από πυρίτιο είτε από σκληρό πλαστικό, δεν είναι φαγώσιμα.
Είναι αυτονόητο δικαίωμα του Καταναλωτή, να τρώει αυτός και τα παιδιά του, Τρόφιμα χωρίς γυαλιά, χωρίς κοπίδια, χωρίς μελαμίνη……
Το Δ. Σ. του ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρυθεί και καταγγέλει την πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά δίωξη, του Σωματείου και του Αντ/δρου του και Προέδρου του ΙΝΚΑ Κρήτης κ. Γιάννη Αννουσάκη.
Καλούμε τους εκπροσώπους των Οργανώσεων Πολιτών Καταναλωτών, τους Δημοσιογράφους, τους Ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης να συμπαρασταθούν στο ΙΝΚΑ και στον αντιπρόεδρό του.
Η Υγεία και η ζωή του Ανθρώπου είναι υπέρτερο από το κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: