Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ
Κύμη 14 Οκτώβρη 2008

ΣΠΙΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

«Η λασπολογία και η απαξίωση προσώπων και θεσμών δεν θα περάσει».

Μετά τα νέα δημοσιεύματα μερίδας του Ευβοϊκού Τύπου, τα οποία έντεχνα και κακόβουλα, εκτός των άλλων , προσπαθούν να συνδέσουν την διατήρηση του Ιστορικού 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης με την υπό ανέγερση οικοδομή μου, οφείλω να δώσω απάντηση προκειμένου να αποκατασταθεί και πάλι η αλήθεια στα όσα αναφέρονται και κυρίως στα όσα αυτά υπαινίσσονται.
Για έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή που :

 Εξασφάλισαν στην αρχή της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου 150.000 € για εργασίες συντήρησης και επισκευής στο 1ο Δημ. Σχολείο (ανακατασκευή στέγης κλπ). Εργασίες που πραγματοποιήθηκαν. Τα χρήματα διεκδικήθηκαν κατά την επίσκεψη στην Κύμη τον Νοέμβρη του 2003 του τότε Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας .Το θέμα του 1ου Δημ. Σχολείου προτάχθηκε τότε έναντι των άλλων προβλημάτων και αποτέλεσε το κυρίαρχο αίτημα του Δήμου.

 Διέθεσαν από τους λίγους και ανεπαρκείς σε σχέση με τις ανάγκες του ίδιους πόρους του Δήμου, χρήματα που ξεπερνούν τις 100.000 € για την κατασκευή δύο μεγάλων τοιχίων αντιστήριξης στην ανατολική και νότια πλευρά του Σχολείου. Έργο που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει να κατολισθαίνει ο προαύλιος χώρος του.

Για έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή που:

 Διέθεσαν 600.000 € από το πρόγραμμα «Θησέας» , περίπου το 1/3 της συνολικής χρηματοδότησης του Δήμου, για την ανακατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης. Ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα δώσει την δυνατότητα να στεγαστούν σε αυτό και τα 2 Νηπιαγωγεία της Κύμης. Έργο που θα βελτιώσει και θα αποσυμφορήσει την λειτουργία και του 1ου Δημ. Σχολείου, που σήμερα στεγάζει ένα από τα Νηπιαγωγεία σε ακατάλληλους χώρους του. Δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την εκπαίδευση αφού με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ασφαλτοστρώσουν αρκετά χιλιόμετρα δρόμους σε όλο τον Δήμο ή να κατασκευάσουν έργα βιτρίνας για άμεσα προσμετρήσιμα πολιτικά και εκλογικά οφέλη.

Για έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή που:

 Πρωτοστάτησαν και κατάφεραν να μην ανασταλεί έστω και προσωρινά η λειτουργία του 1ου Δημ. Σχολείου , που ήταν η πρόταση του Ο.Σ.Κ , αλλά να δοθούν χρήματα για την άμεση επισκευή του και να δρομολογηθεί από τον Ο.Σ.Κ η σύνταξη μελέτης για την οριστική επίλυση των γεωλογικών του προβλημάτων.

Για έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή που:

 Όλα αυτά τα χρόνια συνεχώς αποδεικνύουν το πόσο σέβονται και προσπαθούν να διατηρήσουν και να αναδείξουν την Ιστορία , τον Πολιτισμό και την Αρχιτεκτονική κληρονομιά αυτού του τόπου . Και το 1ο Δημοτικό Σχολείο είναι σημαντικό κομμάτι όλων αυτών αλλά και Σύμβολο της Εκπαίδευσης μας.

Και δύο ακόμη ξεκάθαρα λόγια σε σχέση με την υπό ανέγερση οικοδομή μου :
Η πολεοδομική νομοθεσία πουθενά δεν απαγορεύει την ανέγερση και λειτουργία διαμερισμάτων που μπορούν να ενοικιαστούν ή καταστημάτων ,πλησίον των Σχολείων. Αυτό γίνεται σήμερα στην ιδιοκτησία μου και μετά την αναθεώρηση της αρχικής οικοδομικής άδειας οι εργασίες θα συνεχιστούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κλείνοντας δηλώνουμε πώς επειδή οι ανάγκες του Δήμου και η πρόοδος του τόπου μας απαιτούν την προσήλωση και την αδιάσπαστη προσπάθεια μας στο δρόμο που έχουμε χαράξει , θα συνεχίσουμε με την ίδια πίστη και σταθερότητα σε αυτό που έχουμε επιλέξει. Δίχως να ασχοληθούμε άλλη φορά με δημοσιεύματα αυτού του τύπου. Δημοσιεύματα που ακολουθούν παλιές γνωστές μεθόδους σπίλωσης προσώπων και θεσμών . Που υποκινούνται από εκείνους που είναι σε όλους μας γνωστοί ως οι κατεξοχήν πολεοδομικά -και όχι μόνο- αυθαίρετοι.


Ο Δήμαρχος Κύμης


Δημήτρης Γ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: