Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Πίνουμε καρκίνο;


Έχουμε λάβει το ΔΤ 105 του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ www.inkakritis.gr για την Αλφατοξίνη στο γάλα ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ, επί λέξει ως ακολούθως:
«ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Δ.Τ. 105 16.10.2008
Έχουμε λάβει, και μας πρόλαβαν οι καταναλωτές τώρα, μία από τις αθρόες καταχωρήσεις ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ Google για τον εντοπισμό ΑΛΦΑΤΟΞΙΝΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ.
Δεν το εντόπιζαν αναφέρουν τα ελεγκτικά μηχανήματα των εταιρειών και εντοπίστηκε σε κρατικά εργαστήρια.
Ανακοίνωση παρέλευσης της επικινδυνότητας, δεν έχει υπάρξει από κανένα φορέα κρατικό η μη.
Στην εποχή μας που κορυφαίο θέμα είναι όχι μόνο οι τιμές στα προϊόντα διατροφής αλλά και η ασφάλεια τροφίμων, δεν μπορεί μόνο ο Μίχας (νομάρχης Πειραιά) να είναι η πανελλαδική αρχή προστασίας κύριε Χρήστο Φώλια και κύριε υφυπουργέ Γιώργο Βλάχο, που και έτσι να είναι την αλφατοξίνη αυτή δεν την έπιασε ούτε αυτός.
Θα μου πείτε, τώρα τα ήπιαμε, όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει. Ε όσοι έχουν νεκρούς από καρκίνο, ξέρουν το τραγώδη αυτό. Αν δεν το ζήσεις δεν ξέρεις, αλλά εμείς δεν το ευχόμαστε σε κανέναν.
Απευθύνουμε έκκληση προς τον μπροστάρη Υπουργό Ανάπτυξης, να επισκευθεί το ακόλουθο Link:
http://www.google.gr/search?hl=el&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=%CE%B1%CF%86%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%BD%CE%B7+%CF%83%CE%B5+%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B5&spell=1να ερευνήσει και να διατυπωθεί αμέσως τώρα σε 2 απαραίτητες ενημερώσεις προς τους Έλληνες Καταναλωτές:
1. Πόσες ποσότητες διατέθηκαν με αλφατοξίνη από κάθε μια εταιρία και ποια περίοδο.
2. Σήμερα παράγεται με τις ίδιες συνθήκες και το διατιθέμενο γάλα ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ, έχει αλφατοξίνες.
3. Πίνουμε και σήμερα καρκίνο για να δουλεύει το σύστημα υγείας για να μη φτάνουν τα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων και να έχουν δουλειές τα γραφεία κηδειών.
`Τα πράγματα αυτά δεν είναι οικονομικές απάτες με οικόπεδα, είναι με ανοιχτά μνήματα.
Ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να πάρει την θέση του στην ενημέρωση και την καθημερινότητα με κομψό τρόπο. Και λίγα λέμε.
Περιμένοντας την απάντηση με ευρεία δημοσιότητα εκ μέρους του Υπουργού Ανάπτυξης κου Χρήστου Φώλια, εμείς το ελάχιστο που έχουμε να κάμουμε είναι να πούμε στους καταναλωτές:
ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ – ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΦΑΤΟΞΙΝΕΣ.»
Καλούμε τον ΕΦΕΤ και κάθε δημόσια αρμόδια αρχή να μας δώσει άμεση απάντηση στα ανωτέρω 3 ερωτήματα.
http://www.inkakritis.gr/pages_gr/selida_arthrou.php?id=124

Δεν υπάρχουν σχόλια: