Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Το Ανελεύθερο Συνέδριο των "Ελευθέρων" Φιλελευθέρων !!!

Ρεπορτάζ από τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία"
του blogger Νάσου Ζαγγογιάννη:


"Αισιοδοξία, Εξωστρέφεια, Ανοικτή κοινωνία. Μια άλλη πολιτική πρόταση.

Κόντρα στο ζοφερό κλίμα των ημερών, η Φιλελεύθερη Συμμαχία, ένα κόμμα ενεργών πολιτών, διοργανώνει το 2ο συνέδριό της στο ξενοδοχείο President στις 18-19 Οκτωβρίου 2008.

Αρνούμενοι τη σκανδαλολογία, τη μιζέρια και την εσωστρέφεια, συζητάμε για την Ευρώπη και τον κόσμο, για την ελεύθερη οικονομία, για την ανοικτή κοινωνία, για την κοινωνία των πολιτών και το διαδίκτυο, για το φιλελευθερισμό και την αριστερά.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προσκαλεί κάθε ενεργό πολίτη να παρευρεθεί."

============================================================

Οι έννοιες πολιτικοί ως πρόσωπα, αλλά και η πολιτική ως σύνολο των κανόνων δικαίου με τους οποίους σχηματίζεται και ασκείται η θέληση που συνιστά την κρατική εξουσία με τη μορφή "κράτους - κυβέρνησης", έχουν εδώ και πολλά χρόνια απαξιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα ψηφοφόρου, με αποκορύφωση μετά και τα τελευταία τραγελαφικά γεγονότα του Βατοπεδίου. Η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε από τον ίδιο το πρωθυπουργό της χώρας, με πιθανή διαπλοκή και υπόγειες διαδρομές της δικαστικής εξουσίας, έχουν εκτός των άλλων εξοργίσει και το τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας.

Το τι πραγματικά έχει γίνει, μέλλει να αποδειχθεί. Η πικρή γεύση όμως, για την ηθική ακεραιότητα και τη συμμετοχική διαμόρφωση των κοινωνικών σχέσεων, "πολιτικών - πολιτών", όπως και η έλλειψη της λαϊκής εμπιστοσύνης στη πολιτική πρακτική και συνέπεια, θα χρειαστούν ίσως πολλές δεκαετίες άμβλυνσης για την αποκατάσταση τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αποφάσισα να παραβρεθώ στο 2ο Συνέδριο του πολιτικού κόμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας :

“οι αρχές της Δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της διάκρισης των εξουσιών, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων του ατόμου στην ελευθερία, την αυτοδιάθεση, την ανεξιθρησκία, την ιδιοκτησία, το ελευθέρως επιχειρείν, αποτελούν τα θεμέλια και τις πηγές της πολιτικής σκέψης και δράσης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας”.

Είναι ένα νέο κόμμα που υπόσχεται πολλά, φαινομενικά εφαρμόσιμα, χωρίς όμως ακόμη να μπορεί να πείσει για τις προθέσεις του. Ανεφάρμοστες υποσχέσεις και ωραία λόγια πολιτικών (δημαγωγών) έχει ισοπεδώσει ακόμη και τις πιο αγνές προθέσεις του οιοδήποτε πολιτικού προσώπου, χώρου ή σχηματισμού νέων τάσεων και πολιτικής.

Παρόλα αυτά, ενημερώθηκα λοιπόν για το πρόγραμμα, από την ιστοσελίδα του κόμματος, τις θέσεις και απόψεις από την προσωπική σελίδα του προέδρου της, ιατρού κ. Φώτη Περλικού, καθώς επίσης και για ότι άλλο στοιχείο θεώρησα χρήσιμο για τα πρόσωπα που το απαρτίζουν.

Εκτός των παραπάνω η παρουσία του πρώην υπουργού κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου καθώς επίσης του έγκριτου και εγκυρότατου δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη κάθε άλλη σκέψη, για χαμένο χρόνο του Σαββατοκύριακου τη θεώρησα αμελητέα. Πείστηκα επίσης και για τη σοβαρότητα και των άλλων ομιλητών, διατηρώντας μία μικρή επιφύλαξη για τη συνήθη συμπεριφορά ακροατών - συνέδρων.


Η συνέχεια: ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: