Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

"Καληνύχτα και καλή τύχη..."




Ιδρυτής και διαχειριστής ενός μικρού hedge fund υπό τον πομπώδη τίτλο "US Residential Real Estate Hedge V Class A", με έδρα τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ο Lahde έλαμψε την τελευταία διετία στο στερέωμα της εικονικής οικονομίας στοιχηματίζοντας στην κατάρρευση της φούσκας των αμερικανικών στεγαστικών δανείων και επιτυγχάνοντας αποδόσεις της τάξης του 1000%.

Τις προάλλες, ήρθε η στιγμή, να βγάλει όλη του τη χολή απέναντι στο σύστημα που τον έκανε πλούσιο, ανακοινώνοντας, με ένα κείμενο σπαρταριστού κυνισμού, την αποχώρησή του, η οποία άφησε τους πάντες άναυδους.

"Δεν χρειάζεται να προβώ σε άλλες προβλέψεις" μας λέει σε ελεύθερη μετάφραση ο δαιμόνιος Καλιφορνέζος "αφού όλες οι προηγούμενες δυσοίωνες προειδοποιήσεις μου ήδη βρίσκονται σε στάδιο επαλήθευσης. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό που αντιπροσώπευαν όλοι αυτοί οι πλούσιοι ηλίθιοι
Πρόσφατα η Wall Street Journal παρέθεσε τη δήλωση του διαχειριστή ενός hedge fund, που επίσης κατέβαζε ρολά: "αν έμαθα κάτι από αυτή τη δουλειά, είναι ότι τη μισώ". Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο" συνηγορεί ο Lahde. "Εγώ μπήκα σε αυτή την ιστορία μόνο για το χρήμα. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό που συνιστούσαν όλοι αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι, που τους σπούδασαν οι γονείς τους στα Yale και τα Harvard. Οι άνθρωποι αυτοί, ανάξιοι συχνά της εκπαίδευσης που (υποτίθεται ότι ) έλαβαν, αναρριχήθηκαν στην κορυφή της κυβέρνησης ή εταιρειών σαν την AIG, την Bear Stearns και την Lehman Brothers. Όλη αυτή η κατάσταση που ευνοούσε την αναπαραγωγή μιας Αριστοκρατίας, απλώς διευκόλυνε τα σχέδιά μου. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική".
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΙ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
http://www.skai.gr/master_story.php?id=97490
ΤΟ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
http://evoia-blog.blogspot.com/2008/10/blog-post_7961.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: