Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ


Κάλεσμα προς όλους τους φορείς της περιοχής και τους πολίτες του
Δήμου Ταμυνέων σε μια ανοικτή συνέλευση – συζήτηση για το λιθάνθρακα

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 12 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου θα γίνει ανοικτή συνέλευση για το θέμα της μονάδας λιθάνθρακα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την πανελλαδική κίνηση «Πολίτες κατά του λιθάνθρακα» όπου συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις πολιτών από όλη την Ελλάδα και από το Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων του Νομού Ευβοίας στο οποίο συμμετέχουν 22 κινήσεις και σύλλογοι περιβάλλοντος της Εύβοιας και οι σύλλογοι της περιοχής Αλιβερίου.

Το «όραμα» της ΔΕΗ για το Αλιβέρι, που το περιφέρουν διακεκριμένα στελέχη της και άλλοι «οραματιστές» ακόλουθοί της, είναι κατάμαυρο με τη μονάδα λιθάνθρακα που εξάγγειλε.
1. Ο αέρας της περιοχής θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 336 τόνους αιωρούμενων σωματιδίων, 3.400 τόνοι οξειδίων του αζώτου, 2.300 τόνοι διοξειδίου του θείου και 4,6 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.
2. Τορπιλίζει το στόχο της χώρας μας να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% μέχρι το 2020 σε σχέση με το 2005, σύμφωνα με τη σύμβαση του Κιότο που η Ελλάδα έχει δεσμευτεί.
3. Η ΔΕΗ θα πληρώνει πάνω από 2 δις. ευρώ κάθε χρόνο για τις εκπομπές διoξειδίου του άνθρακα μεταφέροντας το κόστος αυτό στους καταναλωτές μέσω της αύξησης της τιμής του ρεύματος.
4. Στο «Όραμα» της ΔΕΗ λείπει κάθε πολιτική για την εξοικονόμηση της ενέργειας και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τα ανταλλάγματα που δίνει το «Όραμα» της ΔΕΗ στους κατοίκους της περιοχής είναι «χάντρες και καθρεπτάκια». Κάποιες (;) θέσεις εργασίας σε μια αμφιλεγόμενη «ανάπτυξη» που θα επιφέρει την περιβαλλοντική κατάρρευση της περιοχής.
Ο Δήμος Ταμυνέων, ο Δήμος Δυστίων, ο Δήμος Κηρέως, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ευβοίας ομόφωνα, το τμήμα Ευβοίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το τμήμα Ευβοίας του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας, δεκάδες σύλλογοι και άλλοι κοινωνικού φορείς, λένε ΟΧΙ στον λιθάνθρακα.
Όλοι στην ανοικτή συνέλευση της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου στις 12 μ.μ. να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στον λιθάνθρακα.

Το Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Ευβοίας


--
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: