Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Περίμεναν το ΚΟΜΜΑ, που δεν έφθασε ποτέ, στο Circo Massimo



Το περασμένο Σάββατο (25/10/08), ο Walter Veltroni, ηγέτης του «Δημοκρατικού Κόμματος» Ιταλίας, μίλησε σε μια τεράστια συγκέντρωση 500.000 πολιτών, στο Circo Massimo της Ρώμης (χώρος ιπποδρομιών και τσίρκου της αρχαίας Ρώμης).
Ο Veltroni κατόρθωσε να γεμίσει αυτόν τον τεράστιο χώρο και να δώσει μια πνοή στο κόμμα του (πρώην κομμουνιστικό κόμμα Ιταλίας), το οποίο έχει διαχωρίσει τη θέση του από την αριστερά.
Στο πλήθος εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της αριστεράς, έντιμοι αγωνιστές των πρώην Τοπικών Οργανώσεων του ΚΚΙ, μαζί με ένα μικρό στρατό γραφειοκρατών ειδικών τεχνοκρατών-στελεχών του νέου κόμματος. Οι δεύτεροι, τα golden boys του Veltroni, μύγα στο γάλα. Είναι ο μικρός στρατός που κάνει καριέρα. Ντρέπονται που βρίσκονται σ’ ένα τέτοιο ακροατήριο και θα προτιμούσαν και θα προτιμούσαν να πίνουν τον εσπρέσο τους στη Βία Βένετο (Κολονάκι, για να συνεννοούμαστε).
Δύο ουσιαστικές κι όχι σημειολογικές παρατηρήσεις:
1. Για πρώτη φορά σε μια ομιλία πολιτικού αρχηγού του πρώην ΚΚΙ, των όποιων μεταλλαγών και μεταμορφώσεων, έχει απαλειφθεί η λέξη «αριστερά».
2. Για πρώτη φορά η λέξη «εκσυγχρονισμός» αναφέρεται τόσο συχνά σε κείμενο ομιλίας (13 φορές).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟhttp://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: