Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Γαλάζια καμώματα!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Π.Α.Σ.Κ.



Παραμονή απεργιακού αγώνα, τη στιγμή που όλες οι παρατάξεις καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν, η συνήθως άφωνη ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας εμφανίζεται!!
Αντί όμως να καλεί τους συναδέλφους να απεργήσουν, διαμαρτύρεται γιατί δήθεν δεν την κάλεσαν στη σύσκεψη Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και ΕΛΜΕ Εύβοιας. Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχε εισήγηση της ΔΟΕ για κοινές συσκέψεις και συμπόρευση των δύο κλάδων και πως συμμετείχαν όσα μέλη μπορούσαν από όλες τις παρατάξεις και των δύο εκπαιδευτικών χώρων, εκτός από τη ΔΑΚΕ Δασκάλων (η ΔΑΚΕ Καθηγητών συμμετείχε!!), που ήταν η μόνη που δεν το γνώριζε ! ! Βέβαια αυτό συζητήθηκε στο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης 7/10/2008, τα πρακτικά του οποίου οι εκπρόσωποί της υπέγραψαν ! ! !
Η συγκεκριμένη απουσία δεν προξένησε καμία έκπληξη σε κανέναν, καθώς λίγες ημέρες πριν, τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. ήταν τα μόνα που δεν ήταν παρόντα στη σύσκεψη με τις Νηπιαγωγούς που έγινε στο Εργατικό Κέντρο. Τότε ισχυρίστηκαν ότι είχαν άλλες υποχρεώσεις ενώ τώρα ότι δεν ενημερώθηκαν (χωρίς να εξηγούν για ποια σκοπιμότητα, έγινε κάτι τέτοιο).
Τελικά η μόνη σταθερότητα που δείχνουν είναι στην απουσία, ενώ κάθε φορά οι λόγοι είναι διαφορετικοί… Δυστυχώς όμως για αυτούς, οι συνάδελφοι . . . τους έχουν μάθει πια καλά.

Από την ΠΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: