Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2009

Η Χαλκίδα ντύνεται στα αποκριάτικα και ετοιμάζεται για την απογείωση του κεφιού στα ύψη από το Σαββατοκύριακο έναρξης του Τριωδίου 7 Φεβρουαρίου 2009, με μια σειρά εκδηλώσεων επί τέσσερις εβδομάδες, που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και όλα τα γούστα, με κορύφωση του κεφιού την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, 1η Μαρτίου 2009, οπότε και πραγματοποιείται το Καρναβάλι και βέβαια, το μοναδικό στην Ελλάδα «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ», με πλεούμενα και καρναβαλιστές μέσα στον Ευβοϊκό.

Το «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» αποτελεί για τη Χαλκίδα θεσμό πλέον και στόχο έχει την ανάδειξη του υγρού στοιχείου, το οποίο είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της πόλης για προσέλκυση επισκεπτών.

Με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας, κάθε χρόνο ‘ανεβάζουμε' το Καρναβάλι μας, προσθέτοντας νέα ιδιαίτερα στοιχεία και συμμετοχές.


Φέτος το σύνθημα για τις αποκριές 2009 στη Χαλκίδα είναι «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ!» και ο λόγος είναι ότι για πρώτη φορά και μόνο στην πόλη μας, θα συμμετάσχουν στο «Θαλασσινό Καρναβάλι» την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, Αλεξιπτωτιστές της Αερολέσχης Μεγάρων, οι οποίοι θα πέσουν στον Ευβοϊκό, καθώς και δύο Υδροπλάνα, της Ελληνικής Λέσχης Υδροπλάνων, τα οποία θα προσθαλασσωθούν στον Ευβοϊκό, προσφέροντας μοναδικό θέαμα, σε όσους βρεθούν εκείνη την ημέρα στη πόλη μας.

Οι εκπλήξεις όμως, δεν σταματούν εκεί. Στο Καρναβάλι φέτος θα συμμετάσχει και ομάδα του Γαλλικού Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Compagnie Chameleon», που για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στη Χαλκίδα, ενώ οι πολίτες και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις ομάδες Μαζορετών του Ολυμπιακού, Πανιωνίου, τις Κόκκινες της Κέρκυρας και Ομάδες χορευτών του Φώτη Μεταξόπουλου.

Εν τω μεταξύ μετά το εντυπωσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα και τη ρίψη των πυροτεχνημάτων, θα ακολουθήσει όπως κάθε χρόνο ξέφρενο γλέντι, με τη συμμετοχή της 6μελούς μπάντας βραζιλιάνων «Batuki Brasil» και 10 βραζιλιάνων χορευτριών, που προσδίδουν εξωτική αύρα Ρίο - Ντε Τζανέϊρο, στο Καρναβάλι μας.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε και τις εκδηλώσεις, που αναβιώνουν τα παραδοσιακά έθιμα της αποκριάς από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα Σαββατοκύριακα 14 - 15 και 21 - 22 Φεβρουαρίου 2009, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων τόσο από τη Χαλκίδα όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας (Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Τ' Αλωνάκι» Βουλιαγμένης Χαλκίδας, Χορευτικό Συγκρότημα από το Δήμο Σκύρου, Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης της Ελληνικής Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» Πόντου, Τα Χάλκινα Γουμένισσας Μακεδονίας, Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θηβαίων).

Φυσικά και πρώτη θέση στις αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν πάντα τα παιδιά και η νεολαία της πόλης. Εξ' αυτού του λόγου και στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνονται παιδικά πάρτυ, Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, Φεστιβάλ Hip - Hop, συναυλία για τους νεολαίους με τη συμμετοχή νεανικών συγκροτημάτων και πάρτυ για τους νέους με γνωστούς dj και guest τον dj Νικόλα Λαβάκκα.



Aναλυτικά το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της αποκριάς 2009.























ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2009


1. Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Έναρξη αποκριάς με 6 βραζιλιάνες χορεύτριες και μπάντα 6 ατόμων βραζιλιάνων «Batuki Brasil».

Ώρα 11.30: το πρωί, παρέλαση των βραζιλιάνων στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Ώρα 20.30: το βράδυ, χορευτική παράσταση από την ομάδα μοντέρνου χορού της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου - Ρυθμικής του Δήμου Χαλκιδέων και Βραζιλιάνικη Μουσική με Χορευτικό Σόου με τις Βραζιλιάνες, με τη συμμετοχή και άλλων ομάδων καρναβαλιστών, στο Στρογγυλό της Παραλίας.



2. Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ώρα 20.00: Παραδοσιακή αποκριά, με το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» του Πόντου, πατινάδα στην παραλία και παράσταση στο Στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας .



3. Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ώρα 11.30: Παραδοσιακή αποκριά, με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Βλάχικου Γάμου» Θηβαίων, με πατινάδα και παράσταση στο Στρογγυλό της παραλίας.

Ώρα 16.00: απόγευμα, «Μασκέ Παιδικό Πάρτυ» στα «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ», χορηγία του Μπάμπη Χρυσανθόπουλου



4. Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ώρα 18.00: Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα της πόλης, προσφορά του «Dreamnet» - Κώστας Τσολάκος.

Στρογγυλό Παραλίας



5. Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ώρα 19.30: Παραδοσιακό γλέντι με τα «Χάλκινα Γουμένισσας» από τη Μακεδονία, χορευτική ομάδα Σκύρου (Κουδουνάτοι, Κορέλες, Γέροι) και το Χορευτικό του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Τ' Αλωνάκι», με φαγητό και άφθονο κρασί, στην Παραλία Χαλκίδας.









6. Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ώρα 11.00: Παραδοσιακή Αποκριά με τα «Χάλκινα Γουμένισσας» από τη Μακεδονία, το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας και τη χορευτική ομάδα Σκύρου (Κουδουνάτοι, Κορέλες, Γέροι) στην Παραλία Χαλκίδας.

Ώρα 11.00: «Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

(Ο τερματισμός των ομάδων θα γίνει στο Δημαρχείο Χαλκίδας)



7. Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ώρα 20.30: Πάρτυ για τη νεολαία με guest dj τον Νικόλα Λαβάκκα και άλλους μουσικούς παραγωγούς, σε συνεργασία με το «Ράδιο 1», στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας.





8. Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ώρα 19.30: Μουσικοχορευτική παράσταση με ομάδα 30 «Κόκκινων Μαζορετών» της Κέρκυρας, χορευτικά τμήματα της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου - Ρυθμικής του Δήμου Χαλκιδέων και μουσικοχορευτικό σόου

με 15 βραζιλιάνες και 6μελή μπάντα βραζιλιάνων «Batuki Brasil» στο Στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας.





9. Κυριακή 1η Μαρτίου 2009

Ώρα 16.00: Πτώση αλεξιπτωτιστών της Αερολέσχης Μεγάρων, σόου και προσθαλάσσωση δυο υδροπλάνων στον Ευβοϊκό από την Ελληνική Λέσχη Υδροπλάνων. Ακολουθεί το Καρναβάλι στην παραλία με πεζοπόρα τμήματα.

Ώρα 17.45 «Θαλασσινό Καρναβάλι» με πλεούμενα στον Ευβοϊκό, κάψιμο καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα και πυροτεχνήματα.

Συμμετέχουν:

10 Μαζορέτες του Ολυμπιακού, 10 Μαζορέτες του Πανιωνίου, 30 Μαζορέτες της Κέρκυρας, ομάδες του Φώτη Μεταξόπουλου, 10 βραζιλιάνες και 6μελής μπάντα βραζιλιάνων, 10 μουσικοχορευτές από το Γαλλικό συγκρότημα «comagnie chameleon» αλεξιπτωτιστές, υδροπλάνα, καθώς και ομάδες σχολείων και συλλόγων της Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: