Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Υπόθεση νεκροταφείου πλοίων




Δράσεις και Απαντήσεις

επιζητά ο ΣΥΝ

Τοποθέτηση αλλά και δράσεις από την πλευρά της Νομαρχίας, προς την κατεύθυνση της αποτροπής της δημιουργίας υγρού νεκροταφείου παροπλισμένων πλοίων στην περιοχή της Γλύφας Χαλκίδας, επιζητά με ανακοίνωση της η Δημοτική ομάδα του ΣΥΝ Χαλκίδας, επιθυμώντας παράλληλα να πάρει απαντήσεις για το όλο θέμα, από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, εκφράζοντας την ανησυχία της για την έκβαση του όλου θέματος, αλλά και την αδράνεια που διαπιστώνεται από ορισμένες πλευρές, η δημοτική ομάδα του ΣΥΝ επισημαίνει τα εξής:

«Παρακολουθώντας από κοντά το σοβαρότατο για την πόλη μας θεμιτού ελλιμενισμού 65 σαπιοκάραβων στο νότιο λιμένα Χαλκίδας που επιθυμεί ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας κ. Α. Παπαληγούρας, ενημερώνουμε το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης και όλους τους φορείς πολιτών, που επιδεικνύουν ενδιαφέρον γι αυτό το ζήτημα, ότι:

1) Απ’ ότι γνωρίζουμε υπήρχε εντολή του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας προς το λιμεναρχείο Χαλκίδας να συντάξει και επιμεληθεί, επικαιροποιημένου κανονισμού λειτουργίας, λιμένος Χαλκίδας.

Πιθανολογούμε ότι σ αυτό τον κανονισμό περιέχεται εδάφιο σχετικό με την δυνατότητα ελλιμενισμού παλαιών πλοίων στο λιμάνι Γλύφας (Νότιος λιμένας).

Με αναφορά σε δυνατότητα χωρητικότητα εμπεριεχόμενους κινδύνους κ.λπ.

2) Σοβαρότατες πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση της δημοτικής μας ομάδας, θέλουν να έχει μορφοποιηθεί ο κανονισμός αυτός από το λιμεναρχείο Χαλκίδας και εστάλη στις 13-02-2009 στη Νομαρχία Ευβοίας για τις δικές της ενέργειες…

Όλοι οι πολίτες της Χαλκίδας έχουν την αρνητική εμπειρία της εποχής 1968-1985

Από τη λειτουργία νεκροταφείου πλοίων στην ίδια θέση στο νότιο λιμάνι.

Για άλλη μια φορά προσπαθούν να καταστρέψουν τη θάλασσα μας την υγεία μας και το μόνο που μας απέμεινε, την τουριστική μας ανάπτυξη. Αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε από τους κ.κ. βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση απέναντι στο σοβαρότατο αυτό θέμα και ιδιαίτερα αναφερόμαστε στον κ. Μαρκόπουλο, ως υπουργό τουρισμού, να εναντιωθεί σ’ αυτές τις προσπάθειες περαιτέρω απαξίωσης της πόλης μας.

Η Δημοτική μας ομάδα σήμερα δεν γνωρίζει εάν το Λιμεναρχείο Χαλκίδας εισηγείται θετικά η αρνητικά, όμως η στρατιωτική του δομή δεν μας επιτρέπει την καλύτερη και μεγαλύτερη πληροφόρηση.

Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις και τοποθέτηση της Νομαρχίας Εύβοιας.

Για κάθε νέα πληροφορία και μορφές αγώνα η Δημοτική μας ομάδα θα κρατά ενήμερους τους συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: