Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Μεγάλη επιτυχία της δενδροφύτευσης στο Αλιβέρι παρά την προσπάθεια «αγανακτισμένων πολιτών» και της προβοκάτσιας στο κτίριο του Δήμου Αλιβερίου

Εκατοντάδες πολίτες της περιοχής και ακτιβιστές της GREENPEACE συμμετείχαν στην δενδροφύτευση του δημοτικού οικοπέδου της περιοχής «στάχτες» Αλιβερίου, όπου έχει εξαγγελθεί η δημιουργία της μονάδας λιθάνθρακα από τη ΔΕΗ.
Είναι προκλητικό σε ένα χώρο που έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο στο Δήμο Αλιβερίου για ανάπλαση και αξιοποίηση, να θέλει η ΔΕΗ να κάνει με το «έτσι θέλω» μια μονάδα λιθάνθρακα, για την οποία αντιδρά η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποί της.
Λόγω της εξάντλησης σε λίγες μέρες της προθεσμίας για την εκπλήρωση των όρων παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Αλιβερίου, με πρωτοβουλία του συντονιστικού των φορέων της περιοχής και της GREENPEACE και με τη σύμφωνη γνώμη τελικά του Δήμου Αλιβερίου, οργανώθηκε σήμερα δενδροφύτευση εξακοσίων δένδρων σε όλο το μήκος και το πλάτος του δημοτικού οικοπέδου.
Κάποιοι κύκλοι των υπερασπιστών του λιθάνθρακα και της ηγεσίας της ΔΕΗ οργάνωσαν στημένη διαμαρτυρία ελάχιστων «αγανακτισμένων πολιτών», οι οποίοι προσπάθησαν να ξεριζώσουν τα δένδρα που μόλις είχαν φυτευθεί, προσπάθεια όμως που έπεσε στο κενό μπροστά στη μαζική παρουσία των πολιτών της περιοχής.
Στην προσπάθεια αυτών των κύκλων να διχάσουν τη τοπική κοινωνία εντάσσεται και η προβοκατόρικη ενέργεια κάποιων, να βάλουν φωτιά στο Δημαρχείο Αλιβερίου τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, ενέργεια που τελικά όμως είχε κάποιες περιορισμένες καταστροφές στο ισόγειο του κτιρίου.
Οι Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας που συμμετείχαν στη δενδροφύτευση, καταδικάζουν απερίφραστα και απόλυτα αυτές τις ενέργειες που διχάζουν και δημιουργούν ένα πολύ κακό προηγούμενο για τα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού να πάρουν υπεύθυνη θέση και να καταγγείλλουν αυτές τις πρακτικές και τις προβοκάτσιες.
Καλούμε το Δήμο Αλιβερίου και τη Δήμαρχο Αλιβερίου να περιφρουρήσουν το δημοτικό χώρο και να προστατεύσουν τα νεοφυτευμένα δενδρύλλια και να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τα δένδρα πλέον είναι δημοτική περιουσία και κάθε προσπάθεια από τον οποιοδήποτε να τα καταστρέψει είναι παράνομη και θα έχει ακόμη και ποινικές συνέπειες.
Καλούμε τους φορείς της περιοχής και το συντονιστικό τους όργανο, όλους τους πολίτες της περιοχής να διατηρήσουν την ενότητά τους, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα, να αγωνισθούμε όλοι μαζί μέχρι την τελική δικαίωση. Την απόρριψη της μονάδας λιθάνθρακα. Το Αλιβέρι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» των υπερασπιστών του λιθάνθρακα στη χώρα μας.

Χαλκίδα 1 Φεβρουαρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: