Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Πως οι ναζί του Ισραήλ προσπαθούν να «καλύψουν» την πολιτική και στρατιωτική τους ήττα στη μαρτυρική Γάζα. Η λογοκρισία στα ΜΜΕ…



Ο «γνωστός» και «διακεκριμένος» Ιταλός δημοσιογράφος Lorenzo Cremonesi, έκανε ένα δυσφημιστικό ρεπορτάζ εναντίον του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και γεμάτο κολακείες για το Ισραήλ και την πολιτική του, στην «έγκυρη» και «αξιόπιστη» ιταλική εφημερίδα “Corriere della Sera” (22 Γενάρη 2009).
Μόλις αυτό το ρεπορτάζ αναρτήθηκε στην online έκδοση της εφημερίδας, έγινε μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ λογοκρισία, στο ήδη δυσφημιστικό ρεπορτάζ για την Παλαιστίνη, το λαό της και τη γενναία Αντίσταση!
Τα βασικά σημεία της κατευθυνόμενης δημοσιοκαφρίλας!
- ο τίτλος, από: “…τα παιδάκια της Χαμάς…(…i ragazzini di Hamas…)”
«μετατράπηκε» στον απειλητικό τίτλο: “…οι αντάρτες της Χαμάς… (…i guerriglieri di Hamas…)”
- εξαφανίστηκε η φράση: “…Αν το Ισραήλ και η Αίγυπτος είχαν επιτρέψει στους ξένους δημοσιογράφους να εισέλθουν [στη Γάζα] όλα θα ήταν ευκολότερα… (…Se Israele o l’Egitto avessero permesso ai giornalisti stranieri di entrare subito sarebbe stato più facile.…)”
- η αλητεία έφθασε σε σημείο ν’ απαλείψουν-εξαφανίσουν την παρακάτω μαρτυρία:
“…εξηγεί ο Masoda Al Samoun, 24 ετών, προσθέτοντας μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: «Οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ, για να μπερδέψουν τα νερά [προκαλέσουν σύγχυση], μεταμφίεσαν τους στρατιώτες σε αντάρτες της Χαμάς, με πράσινα μαντήλια στο μέτωπο, που είχαν την επιγραφή: δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός του Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης του. Και παρείσφρεαν στα στενά για να δημιουργήσουν χάος. Εμείς τους φωνάζαμε να φύγουν, γιατί φοβόμασταν αντίποινα. Αργότερα καταλάβαμε ότι ήταν ισραηλινοί…(…spiega di 24 anni. E aggiunge un dettaglio interessante: «A confondere le acque ci si erano messe anche le squadre speciali israeliane. I loro uomini erano travestiti da guerriglieri di Hamas, con tanto di bandana verde legata in fronte con la scritta consueta: non c’è altro Dio oltre Allah e Maometto è il suo Profeta. Si intrufolavano nei vicoli per creare caos. A noi è capitato di gridare loro di andarsene, temevamo le rappresaglie. Più tardi abbiamo capito che erano israeliani».)”
* ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ* ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Δύο χρόνια εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας επειδή ο Παλαιστινιακός λαός τόλμησε να ψηφίσει το κόμμα της Χαμάς, σε ελεύθερες εκλογές με την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χθες η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη ΗΠΑ, ΟΗΕ και Ε.Ε.
Σήμερα η συνέχιση της εθνοκάθαρσης, με πλήρη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Αυτή είναι η δημοκρατία των αμερικανόδουλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ντροπή!
Στη Γάζα ο λαός και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του Αντιστέκονται!
Το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του υπέστησαν τη μεγαλύτερη πολιτική και στρατιωτική ήττα: ο «καλύτερος στρατός του κόσμου» δεν μπόρεσε να καταλάβει σπιθαμή μιας πόλης και οι δολοφονίες παιδιών, γυναικών, γερόντων, αμάχων δεν λύγισαν το λαό της Παλαιστίνης. Η διεθνής κοινή γνώμη τάχθηκε στο πλευρό της Παλαιστίνης και εναντίον των αμερικανόδουλων κυβερνήσεων.
Τα ΜΜΕ ηττήθηκαν και μαζί τους τα άφθονα δολάρια που ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται για να στηρίξουν το ναζιστικό χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή!Η «έγκριτη» “Corriere della Sera” θα έχει την τύχη των δήθεν «έγκριτων» ανταποκριτών (και των ελληνικών ΜΜΕ) που μετέδιδαν τα ανακοινωθέντα της Μοσάντ, από τα 5στερα ξενοδοχεία του Ισραήλ!
σιβιλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: