Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ






Έχουμε τις τελευταίες μέρες κάποιες εξελίξεις για το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ στον νέο υπεραστικό σταθμό λεωφορείων, τις οποίες παρακολουθεί κάθε καλόπιστος και ενδιαφερόμενος για την πόλη του πολίτης.

Με ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος δηλαδή ο τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους σύμφωνα με το νόμο, διαπίστωσε σοβαρές παρανομίες στις κτιριακές εγκαταστάσεις και κάλεσε το Δήμο Χαλκίδας να παρέμβει, «...ώστε να δρομολογηθούν άμεσες διαδικασίες αποκατάστασης της νομιμότητας αλλά και διασφάλισης του συμφέροντος των Χαλκιδέων πολιτών».

Επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΤΕΕ ότι :
«1. Λειτουργεί από σειρά ήδη ετών ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας όπως αυτονόητα απαιτείται.
2. Ότι έχει εκδοθεί μη σύννομη οικοδομική άδεια "Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων - Εμπορικού Κέντρου - Υπεραγοράς" μέσα σε κοινωφελή χώρο χωρίς να υφίσταται κωδικός αριθμός τελικής ιδιοκτησίας.
3. Διαπιστώθηκαν ελαττώματα στην έκδοση της άδειας ίδρυσης.
Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕΕ.
«Απαιτείται κατά την άποψή μας άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, διακοπή των εκτελουμένων εκτός νομιμότητας εργασιών και σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΚΤΕΛ και δήμου Χαλκιδέων ως φορέα εκμετάλλευσης του κοινωφελούς χώρου και τον από κοινού προσδιορισμό κτιριολογικού προγράμματος με καθορισμό των όρων εκμετάλλευσης του γηπέδου και των ακινήτων».
Μετά την ανακοίνωση του ΤΕΕ έχουμε μία ανακοίνωση από την πλευρά της Διοίκησης του ΚΤΕΛ, η οποία δεν λέει τίποτα για την ουσία των επισημάνσεων του ΤΕΕ και απλά μας υπενθυμίζει το «κοινωνικό του έργο» και τους 300 εργαζόμενους που απασχολεί οι οποίοι μας λέει ότι «...βρίσκονται στα πρόθυρα κινητοποιήσεων» (!!!)
Θα ήταν καλύτερα για την διοίκηση του ΚΤΕΛ, αντί να μέμφεται το ΤΕΕ, το οποίο σε τελευταία ανάλυση έκανε το αυτονόητο ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, να μας πει για την ουσία του θέματος και να μην εκβιάζει επικαλούμενη το «κοινωνικό του έργο», γιατί θα θυμίσουμε και εμείς στην Διοίκηση του ΚΤΕΛ ότι το «κοινωνικό έργο» που επιτελεί, το έχει εξασφαλίσει μονοπωλιακά από το ελληνικό κράτος και κανένας άλλος έλληνας επιχειρηματίας έξω από το ΚΤΕΛ, δεν έχει δικαίωμα να κάνει το επάγγελμα αυτό. Και είναι απαράδεκτο για την διοίκηση του ΚΤΕΛ, να χρησιμοποιεί τους 300 εργαζόμενους ως εκβιαστικό χαρτί για να καλύψει τις όποιες παρανομίες της.
Είτε θα δεχθούμε ότι όλοι οι έλληνες πολίτες είναι ισότιμοι απέναντι στο νόμο, είτε κάποιοι, επειδή απασχολούν 300 εργαζόμενους θα μπορούν να παρανομούν και μάλιστα θα εκβιάζουν την πολιτεία απειλώντας με κινητοποιήσεις!
Εάν λοιπόν δεχθούμε αυτή την βασική και απλή αρχή, της ισότητας απέναντι στο νόμο, τότε θα πρέπει όλοι να αποδεχθούν τις επισημάνσεις του τεχνικού συμβούλου της πολιτείας, δηλαδή του ΤΕΕ και με την ευθύνη του δήμου Χαλκίδας να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες και παρεμβάσεις.

Χαλκίδα 11-2-2009

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: