Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Αντιδρούν στην παράκαμψη Χαλκίδας

Την αντίθεση της στο δρομολογούμενο έργο της παράκαμψης Χαλκίδας, μέσω Βαθροβουνίου, Αγίας Ελεούσας, Δοκού και Χαραυγής, εκφράζει επιτροπή πολιτών, που ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε μέσο, για την αποτροπή της κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού έργου, που έχει χαρακτηριστεί μέγιστης σημασίας για την πόλη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κατόπιν πρόσφατης συνεδρίασης τους, τα μέλη της επιτροπής πολιτών αναφέρουν συγκεκριμένα για το θέμα τα εξής:

«Εκπροσωπούμε περισσότερους από χίλιους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι με ενυπόγραφη δήλωσή τους αντιτίθενται στην παράκαμψη της Χαλκίδας μέσω Βαθροβουνίου – Αγίας Ελεούσας – Δοκού και Χαραυγής.

Πιστεύουμε ότι τη συγκεκριμένη παράκαμψη (Τμήμα – Ν. Λαμψάκου – Ψαχνά) χαρακτηρίζουν όλα εκείνα τα αρνητικά στοιχεία που δεν πρέπει να περιέχει μια τέτοια χάραξη, κι αυτά είναι:

1. Διαιρεί οικιστικές περιοχές των Δήμων Χαλκίδας, Ληλαντίων και Ν. Αρτάκης.

2. Συγκρούεται με μια πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, αφού σε πολλά σημεία της διαδρομής του τέμνει πυκνοδομημένους οικισμούς και η υλοποίηση και λειτουργία της θα προκαλέσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

3. Διατρέχει αρχαιολογικούς χώρους υψηλού ενδιαφέροντος.

4. Υποβαθμίζει το περιβάλλον και καταστρέφει το Ληλάντιο Πεδίο που έχει χαρακτηριστεί ως γη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

5. Προκαλεί οπτική και ακουστική ρύπανση, αφού είναι ορατός από τους κατοίκους των πόλεων.

6. Έχει τεράστιο κόστος απαλλοτριώσεων και τεχνικών έργων.

7. Υπονομεύει τη σωστή και απαραίτητη σύνδεση της Εύβοιας με τη Βοιωτία μέσω της ζεύξης Μπουρτζίου.

8. Δεν είναι δρόμος μακράς πνοής, αφού σύντομα θα ενταχθεί στο σύνολο του στον πολεοδομικό ιστό των Δήμων της περιοχής.

9. Δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η παραληλάντιος χάραξη.

Εμείς, για όλους τους παραπάνω λόγους, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η έννομος πολιτεία για να αποτρέψουμε την προτεινόμενη παράκαμψη της Χαλκίδας.

Σ’ αυτό τον αγώνα καλούμε για συμπαράσταση όλους τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: