Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Αφόρητη παραμένει η κατάσταση στον Ασωπό

Η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη ρύπανση στον Ασωπό ποταμό, ήταν το αντικείμενο της ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης, ζητώντας τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου, με πρόβλεψη επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων και την παύση κάθε δραστηριότητας που δηλητηριάζει το νερό.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του, ο κ. Λεβέντης, «η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει αφόρητη στις περιοχές που διαρρέει ο Ασωπός ποταμός, λόγω της συνεχιζόμενης ρύπανσης του από ανεξέλεγκτα τοξικά απόβλητα βιομηχανιών και βιοτεχνιών που καταλήγουν σε αυτόν. Έρευνες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών καταγράφουν υψηλές συγκεντρώσεις καρκινογόνων ουσιών, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι πλέον δεν ανιχνεύεται το καρκινογόνο χρώμιο στα νερά του Ασωπού».

Και συνεχίζει: «Οι βιομηχανίες εξακολουθούν να ρυπαίνουν όχι μόνο απευθείας τον Ασωπό, αλλά και μέσω φρεάτων και βόθρων όπου διοχετεύουν τα απόβλητα τους, ενώ κατά της Ελλάδας ήδη έχει ξεκινήσει από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαδικασία που εκκρεμεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη ύπαρξη νομοθεσίας για την διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων, καθώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: