Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίο ει


Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
Βιγλατορία του Παλαιόπυργου- Σκύρος


Παράμετροι του αγώνα ενάντια
στις Παστρικές Μίξερ Αέρος- Αέρος

Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίο ει


Σε δουλειά να βρισκόμαστε
Σα να μη μας φτάνει η μεγάλη ευθύνη που έχουμε να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον τεράστιο κίνδυνο απειλής της πατρίδας μας Σκύρου, αλλά και όχι μόνο αυτής από την - ο μη γένοιτο - εγκατάσταση, των παστρικών κατ όνομα μεν, πλην βρωμερών και καταστροφικών στην πραγματικότητα γιγαντιαίων Μίξερ- Αέρος- Αέρος, με τον παραπλανητικό όρο ανεμογεννήτριες.
Γιατί ανεμογεννήτριες βεβαίως δεν είναι. Ανεμοκινούμενα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια είναι .
Αγώνας στον οποίο έχουν δραστηριοποιηθεί όχι μόνο στη Σκύρο αλλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη ευτυχώς ουκ ολίγοι ευαισθητοποιημένοι και ενεργοποιημένοι πολίτες, θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο σε βάρος των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, αλλά και του ελεύθερου χρόνου τους και της ανεμελιάς και ξεκούρασης που χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι.
Παράλληλα με τη σοβαρή τούτη υπόθεση, ο αγώνας αυτών των ανθρώπων έχει να κάνει και με την ανιαρή, πλην μάλλον και αυτή αναγκαία διαδικασία να πιάνουμε και να τραβάμε τα αυτιά, δίνοντάς τους μερικές εκπαιδευτικές ξυλιές στα χοντρά πισινά τους, τους διάφορους κακομοίρηδες μασκαράδες τσίτς –μόνε- μόνε- αρί αβό ( προσδιορισμός που δίνονταν απ την παραδοσιακή κοινωνία της Σκύρου στην εποχή της μανούς Αταπά για να χαρακτηρίσει τους κακομοίρηδες μεν
πλην συνάμα και κορδολούρηδες τύπους)που παριστάνουν τους δημοσιογράφους ντε και καλά και θέλουν να δείξουν πως έχουνε μπόι με γελοία δημοσιεύματα που παρουσιάζουν σε διάφορες φυλλάδες, από δω κι από κει, θέλοντας να κάνουν οι κακόμοιροι υποτίθεται χιούμορ, με τις ανοησίες που γράφουν .
Στόχος τους είναι να ευτελίσουν και εκφυλίσουν την όλη υπόθεση του αγώνα εναντίον των Μίξερ Αέρος- Αέρος, με τις μπούρδες που γράφουν, επιδιώκοντας να χαχανίζουν όσοι κι αν είναι οι όμοιοι με τους ίδιους ηλίθιοι.
Γιατί φυσικά οι κρετίνοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάντα επάνω στη γη.
Αντί να μπαίνουν στην ουσία του θέματος, προσπαθούν με χαχανητά και κοτσάνες να υποβιβάσουν – αν είναι δυνατόν !- αυτό τον αγώνα, που αφορά στην κυριολεξία την καταστροφή ή τη σωτηρία των ωραιότερων περιοχών της Ελλάδας.
Και ναι μεν οι συντάκτες τέτοιων κειμένων είναι όπως δήποτε χαμένα κορμιά και είπαμε πάρα πάνω τι τους χρειάζεται :
Τράβηγμα των αυτιών τους και χτύπημα με βρεγμένη σανίδα στα παχιά πισινά τους, κοινώς κωλομέρια τους.
Αλλά, βεβαίως, εδώ υπάρχει κυρίως και η μεγάλη ευθύνη αυτών πού διευθύνουν τα φύλλα που δημοσιεύουν τούτα τα εμετικά και ανεγκέφαλα κείμενα.
Εκτός αν είναι κι αυτοί στρατευμένοι για να φάνε κεχρί σαν όλους τους υπόλοιπους παπαγάλους που ψωμίζονται ή επιδιώκουν να ψωμιστούν απ’ τα μεγαλολαμόγια της αρπαχτής, που βρίσκονται στην υπηρεσία των παστρικών μεν κατ όνομα, ελεεινών δε και τρισάθλιων στην πραγματικότητα Μίξερ Αέρος- Αέρος.

Όσον αφορά τη γλώσσα μου, ψηφίζω ανεπιφύλαχτα όπου πρέπει, τη φωνή της αλήθειας ΑΡΓΚΩ.


Μάνος Φαλτάϊτς

Δεν υπάρχουν σχόλια: