Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Για μια πόλη με κοινωνική συνοχή, ευημερία και ηρεμία χρειάζεται ο κοινός αγώνας των πολιτών


Μαζί με τη κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ και μερικούς καλοπληρωμένους «κονδυλοφόρους» του δικομματισμού έρχεται και η ηγεσία του τοπικού ΚΚΕ να βάλει το χεράκι της στην κατασυκοφάντηση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να ασχοληθούν με τα σκοτεινά κέντρα διασποράς ψευδών ειδήσεων, που αναστάτωσαν την εμπορική και κοινωνική ζωή της Χαλκίδας γυρίζοντας τη πόλη σε καταστάσεις της δεκαετίας του 70, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους πολίτες για να μην πετύχει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 9/12/08 ψευδολογούν και συκοφαντούν.


Γιατί όμως?

Είναι θορυβημένοι (και αυτοί, μαζί με άλλους) από την επιτυχία της πορείας και την ειρηνική της υλοποίηση γιατί καταρρίπτει τους μύθους που θέλουν να περάσουν στο κόσμο.

Μύθοι για κέντρα εκτός Ελλάδας που επιβουλεύονται την κυβέρνηση (το έγραψε και η Αυριανή! βέβαια), στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή επεισοδίων, μύθοι για οργισμένους διαδηλωτές που σπάνε και καίνε, για φοβισμένους πολίτες που τους θέλουν να κάθονται στο καναπέ της TV και να ακούν το παραλήρημα της ηγεσίας τους…


Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στη κατρακύλα που έχουν πάρει.


Η Πολιτική Κίνηση Χαλκίδας του ΣΥΝ υποστήριξε τη πρωτοβουλία των συλλογικοτήτων και πολιτών της πόλης, συμμετείχε και περιφρούρησε την πορεία, που η υλοποίησή της κατάρριψε τους μύθους και τα ψέματα που διέδιδαν από νωρίς το μεσημέρι η Αστυνομία μαζί με συνεργάτες της.

Όσο για τα άλλα παραμύθια της χτεσινής τους ανακοίνωσης, ακόμη μια φορά τους λέμε – χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι η ηγεσία τους το καταλαβαίνει – ότι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι υπέρ της ενότητας των εργαζομένων, η επανάληψη (μήτηρ μαθήσεως) και ο κοινός αγώνας των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη πολιτική τους ένταξη (η πράξη που έλεγε ο Μαρξ) ίσως στο τέλος βοηθήσουν αυτούς που μέχρι σήμερα τους εμπιστεύονται….

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους “ νοικοκύρηδες και τους μπατίρηδες” σε κοινό αγώνα, «γιατί όταν η καμπάνα χτυπά, μην ρωτάς για ποιόν, χτυπάει για σένα».
Κοινό αγώνα:
Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις (Καταβολή «διορθωτικής» μηνιαίας αύξησης 300 ευρώ, επιπλέον από τις προβλεπόμενες στις συλλογικές συμβάσεις, για την κάλυψη των απωλειών από την ακρίβεια. - Aύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του τακτικού μισθού, χορήγηση του σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας και πλήρης ασφαλιστική, ιατροφαρμακευτική και υγειονομική κάλυψη των ανέργων - Καμία ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία, με κύρια θύματα τους νέους και τους μετανάστες).
Για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία για όλους και όλες, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της γενίκευσης της επισφαλούς απασχόλησης και της εργασιακής περιπλάνησης, που θίγει πρώτα από όλους τη νεολαία, τη γενιά των 700 ευρώ και τις γυναίκες (Κατάργηση όλου του νομικού πλαισίου που επέβαλε την ελαστικότητα και τις αρνητικές διακρίσεις σε βάρος των νέων στην εργασία, τις αμοιβές και την ασφάλιση. - Κατάργηση των επισφαλών-ευέλικτων εργασιακών σχέσεων (συμβασιούχοι, μερική απασχόληση, ενοικίαση εργαζομένων, μπλοκάκι κλπ) με στόχο την πλήρη απασχόληση των νέων, με πλήρες ωράριο και εργασιακές συμβάσεις αορίστου χρόνου)
Υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Όλοι όσοι κατοικούν σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης δωρεάν, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ιδιωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και τα φαινόμενα παραπαιδείας αποτελούν παθογένεια του Εκπαιδευτικού Συστήματος η οποία οφείλει σταδιακά να γίνει περιττή μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και άρα τον μηδενισμό των αντίστοιχων οικογενειακών δαπανών.
Εκπόνηση και άμεση εφαρμογή ενός έκτακτου προγράμματος για τη δραστική μείωση της ανεργίας συνολικά και ειδικότερα της ανεργίας των νέων, που να βασίζεται στη δραστική αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και των δημόσιων δαπανών για κοινωνικές πολιτικές. Να μπει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων της οικονομίας (ΟΤΕ. ΛΙΜΑΝΙΑ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ)
Φρένο στην πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της στρατιωτικοποίησης. Άμεσες ριζικές αλλαγές σε δημοκρατική κατεύθυνση, με σκοπό τη αλλαγή του προσανατολισμού και της λειτουργίας των σωμάτων ασφαλείας.
Ίσα δικαιώματα, άρση και καταπολέμηση κάθε διάκρισης λόγω φύλου, θρησκείας, χρώματος, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού. Θετικές δράσεις για την εξάλειψη υφισταμένων ανισοτήτων. - Όχι στις γειτονιές γκέτο - Ελεύθεροι δημόσιοι χώροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: