Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Γεια σου εξεγερμένη Ελλάδα

Από σήμερα παύω να κυκλοφορώ με σκυμμένο το κεφάλι.

Τα εξεγερμένα παιδιά της Ελλάδας ξέπλυναν τη ντροπή που νοιώθαμε όλοι μας στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου, αισθανόμενοι τη βαριά σκιά της ανυποληψίας για τη χώρα μας, που παρήγαγε το πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Οι εξεγερμένοι Έλληνες δείχνουν με τον πιο έντονο τρόπο σε όλο τον κόσμο ότι στην Ελλάδα δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες μικρο- ή μεγαλοαπατεώνες, βολεψάκηδες, υποκριτές, ζήτουλες, αναξιόπιστοι και αναξιοπρεπείς. Όχι, δεν είναι όλοι οι Έλληνες αναίσθητοι, μπαγαμπόντηδες, πελάτες των αργυρώνητων κομμάτων και των νταβάδων τους, δειλά φασιστοειδή υποκείμενα που αναζητούν διαρκώς αίμα, σπέρμα και ένα όπλο για να… καθαρίσουν.

Η σημερινή εξέγερση αποτελεί τον δραματικότερο, ίσως, συμβολισμό αντίστασης στη χυδαιότητα της θεσμοθετημένης εξουσίας και της παραεξουσίας των ΜΜΕ, μετά το 1974.

Οι μηχανισμοί που τέμνουν καθέτως και οριζοντίως το πελατειακό σύστημα της χώρας και διαμόρφωσαν εν πολλοίς το δικομματικό σύστημα εξουσίας, συστήνοντας ένα ψευδοδημοκρατικό, αντιαναπτυξιακό και αναξιοκρατικό καθεστώς ηγεσίας, είναι πλέον ανίκανοι να διαχειριστούν το οικοδόμημά τους.
Οι αλητήριοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σφετερίστηκαν την εξουσία στη χώρα δεν έχουν πλέον στοιχείο νομιμοποίησης πέρα από το στρατό και την αστυνομία και μάλιστα αποκλειστικά σε θεσμικό επίπεδο - όπως μαθαίνω, αμφισβητούνται ακόμα κι από σημαντικό αριθμό ανδρών και γυναικών των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Τα εξεγερμένα παιδιά της Ελλάδας διαμορφώνουν το συμβολικό πλαίσιο ρήξης με το καθεστώς της ρεμούλας που τα τελευταία κυρίως χρόνια κατέστησε τη χώρα και τους πολίτες της ανέκδοτο στο στόμα της δυτικής Ευρώπης.

Απέναντι στο καθεστώς της πατρωνίας, του νεποτισμού, της τηλεοπτικής αλητείας, της μίζας και της επικίνδυνης, ακόμα και για τη ζωή των πολιτών, αναξιοκρατίας, οι πιο ευαίσθητοι νέοι πολίτες ορθώνουν ένα υπέροχο ανάστημα αντίστασης και διαδηλώνουν την πίστη τους ότι το καθεστώς αυτό δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί.
Τέρμα η αναπαραγωγή της φαυλότητας, του αυταρχισμού, των κουμπάρων, των πνευματικών, της απύθμενης σαχλαμάρας και του χυδαίου ευρωπαϊκού επαρχιωτισμού. Οι νέοι με τα μαντήλια και τα πρησμένα μάτια χθες και σήμερα, έχοντας στη σκέψη τους τον δολοφονημένο Αλέξανδρο, ενταφιάζουν την καρικατούρα της δημοκρατίας που προέβαλλε η ηγεσία της χώρας ως προκάλυμμα στην υστερόβουλη, αυταρχική φύση της και διαμορφώνουν τις συνθήκες ανάδυσης πραγματικών δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.

Μέσα από τις φλόγες και τα αποκαΐδια είναι μοναδική ευκαιρία να γεννηθεί ένα νέο δημοκρατικό πρότυπο στην Ελλάδα. Τα παιδιά έδειξαν τον δρόμο και σηματοδότησαν έναν ανένδοτο αγώνα για την εμπέδωση σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών στην πατρίδα μας. Ας τον ακολουθήσουμε, όσοι έχουμε κουράγιο και λίγη… αξιοπρέπεια.

Υ.Γ. Μέσα σ’ αυτό το «πανηγύρι» καλό είναι να υπάρξει και αυτοσυγκράτηση, ώστε να μη δοθεί το πρόσχημα στο καθεστώς για να αντεπιτεθεί περιστέλλοντας ακόμη περισσότερο τις ελευθερίες και γελοιοποιώντας ακόμη περισσότερο τη χώρα.

Δ.Γ
Συγκλίνουσες Αντιθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: