Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Βιομηχανικά απόβλητα στο δάσος

Μια περίεργη υπόθεση εναπόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη Δ/νση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας.

Πιο συγκεκριμένα την 9η Δεκεμβρίου 2008 κατατέθηκε στην Υπηρεσία καταγγελία του Περιβαλλοντικού - Οικολογικού & Πολιτιστικού συλλόγου "Η Γαία", με θέμα "ρύπανση δάσους - απόρριψη προϊόντων εκσκαφών και βιομηχανικών αποβλήτων".

Η καταγγελία διαβιβάστηκε άμεσα στον αστυνομικό σταθμό Ψαχνών λόγω αρμοδιότητας για τη διενέργεια εξέτασης, προκειμένου να βρεθεί ο υπεύθυνος της απόρριψης υλικών, που αναφέρονταν στην καταγγελία.

Επιπλέον, αρμόδιος υπάλληλος της υπηρεσίας διενήργησε αυτοψία στην περιοχή και διαπίστωσε απόρριψη προϊόντων εκσκαφών και βιομηχανικών αποβλήτων, σε διάφορες θέσεις εντός δασικής έκτασης του δήμου Μεσσαπίων.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε άμεσα με fax το αστυνομικό τμήμα Αρτάκης και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ δείγμα από τα βιομηχανικά απόβλητα εστάλη για εξέταση στο χημείο του κράτους.

Στις 24 Δεκεμβρίου, ο αρμόδιος Αντινομάρχης και υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, έκαναν παράσταση στον Εισαγγελέα υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, τον οποίον ενημέρωσαν προφορικά και ζήτησαν τη συνδρομή του για περαιτέρω ενέργειες.

Καταγγέλλουν μεγάλο εργολάβο

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου "Γαία", στην περιοχή του Πύργου πριν το τοπικό διαμέρισμα της Τριάδας, στον οδικό άξονα προς τα νταμάρια της εταιρίας "ΛΑΡΚΟ" εντοπίστηκαν τεράστιες αποθέσεις, στο αριστερό πρανές του δρόμου, προϊόντων εκσκαφής, βιομηχανικών λυμάτων και πολλών σκουπιδιών. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, οι αποθέσεις γίνονται από συμβεβλημένο εργολάβο μεγάλης εταιρίας της περιοχής.

Η υπόθεση ελέγχεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΒΟΙΚΟ ΤΥΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: