Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Τουρκική διεθνής πρωτοβουλία για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Γ. Παπανδρέου, μήπως είναι ώρα για πρωτοβουλίες;


Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε παραμονή Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Rajab Erdogan, με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης Ismail Haniyah (Χαμάς), ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις θέσεις της Τουρκίας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε μέσω της τουρκικής οργάνωσης Teka.
Ο Erdogan επαναβεβαίωσε τη θέση της Τουρκίας υπέρ του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και δεσμεύτηκε να καλέσει το Ισραήλ, να θέσει τέλος στον αποκλεισμό και τις ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Γάζας.
INFOPAL (Ειδησιογραφικό Πρακτορείο που συνεργάζεται επισήμως με το μπλογκ Sibilla)
Σ’ αυτές τις ώρες, που την Ελλάδα κυβερνάει ο Καραμανλής με τις προστατευόμενες οικογένειες του και με υπουργό Εξωτερικών την κυρία Μητσοτάκη-Κούβελα-Μπακογιάννη, μια υπουργό που θέτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ πάνω από τα ελληνικά, όλοι κατανοούν την έλλειψη πολιτικών ηγετών στην πατρίδα μας.
Τώρα όλοι μπορούν ν’ αναγνωρίσουν πόσο φτωχότερη είναι η ελληνική πολιτική σκηνή και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Μ. Ανατολής, από την απουσία του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.
Τώρα όλοι μπορούν να διακρίνουν τι σήμαινε για τον αραβικό κόσμο και τον Παλαιστινιακό λαό, η σθεναρή στάση του Ανδρέα Παπανδρέου υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του 1981, η Ελλάδα υπήρξε η μοναδική χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε επίσημα την Παλαιστινιακή Αντίσταση ως χώρα και άνοιξε επισήμως γραφεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Αθήνα.
Τότε, όλοι οι σημερινοί δουλοπρεπείς πολιτικοί της δεξιάς τον κατηγορούσαν σαν τρομοκράτη. Ως πολιτικό που αναγνωρίζει τον τρομοκράτη Γιασέρ Αραφάτ.
Τα ίδια επαναλάμβαναν οι αμερικανοτσολιάδες «έλληνες» πολιτικοί, όταν το 1982 τα ελληνικά πλοία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, από την αποκλεισμένη Βηρυτό μετέφεραν τους Φενταγίν και τον Αραφάτ στην Ελλάδα της δημοκρατίας.
Σήμερα, με ευθύνη του γελοίου πολιτικού που κυβερνάει τη χώρα και της κόρης του εφιάλτη του ’65, ακόμη και σε ζητήματα που σαν χώρα είχαμε πολιτικές πρωτοβουλίες, τις παραχωρούν στον κουμπάρο του Καραμανλή.
Δυστυχώς, στο διεθνές έγκλημα που διαπράττεται στη Γάζα από το ναζιστικό Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και την ένοχη σιωπή της Ε.Ε., δεν βρίσκει «ανταπόκριση» στη χώρα μας, από τις πολιτικές ηγεσίες.
Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μήπως πρέπει, επιτέλους, να πάρεις πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό της Γάζας και την εγκληματική γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ;
Γιώργο Παπανδρέου, αυτό δεν το οφείλεις μόνον στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του, αλλά και στην ιδιότητά σου ως πρόεδρος της Σ.Δ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια: