Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Αγανάκτηση και απογοήτευση στο Δήμο Κονιστρών






Αγανάκτηση και απογοήτευση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Κρεμαστού, του Δήμου Κονιστρών, το αίτημα των αρμόδιων Υπουργείων για καταβολή νέων δικαιολογητικών, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν κάποιοι πολύτεκνοι πυρόπληκτοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 3000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν τώρα να μάθουν αν οι δικαιούχοι πολύτεκνοι έχουν ανήλικο παιδί και αν τα άτομα με αναπηρία που έλαβαν το βοήθημα των 3000ευρώ, εισπράττουν επίδομα πρόνοιας.

Η περίπτωση τους - που δεν είναι η μόνη στην οποία με διάφορους τρόπους επιχειρείται η επιστροφή του οικονομικού βοηθήματος που δόθηκε αφείδωλα, αμέσως μετά τις πυρκαγιές του 2007 - οδήγησε το Τοπικό Συμβούλιο Κρεμαστού στη σύνταξη ανοιχτής επιστολής, με την οποία γίνεται γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν προτίθενται να καταθέσουν κανένα δικαιολογητικό, ενώ επιπλέον ζητούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση τους και την αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών. Παράλληλα ζητούν να μάθουν αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει από τα επιστραφέντα έκτακτα επιδόματα των 3000ευρώ.



Η επιστολή-αναφορά του τοπικού συμβουλίου, αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης, που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις για το θέμα οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Λίλα Καφαντάρη. Η αναφορά έχει ως εξής: «Μετά τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των αρμοδίων, για ενίσχυση των πυρόπληκτων μετά την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά στο χωριό μας, ήρθε ως επισφράγισμα η επαπειλούμενη επιστροφή των 3.000 ευρώ, με το πρόσχημα της μόνιμης κατοικίας.

Και ενώ προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο, νέες εξαγγελίες εκτοξεύονται, θεωρώντας μάλλον ότι για την οικονομική κρίση ευθυνόμαστε εμείς οι πυρόπληκτοι. Καλούμαστε λοιπόν τώρα να βεβαιώσουμε – σε περίπτωση που ανήκουμε σε τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια – ότι τα παιδιά μας είναι ανήλικα ή να αποδείξουμε ότι τα άτομα με 67% αναπηρία λαμβάνουν επίδομα πρόνοιας, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, που ουδέποτε είχαν ζητηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.

Κύριοι, αρνούμαστε να στείλουμε οποιοδήποτε δικαιολογητικό, που να αποδεικνύει όσα εκ των υστέρων μας ζητάτε να αποδειχθούν.

Ζητάμε να εκπληρώστε επιτέλους τις υποσχέσεις και να ενισχύσετε ουσιαστικά τους πυρόπληκτους, εκτός αν, με την επιστροφή των χρημάτων που μας ζητάτε, δεσμευτείτε ότι έτσι θα απαλλαγεί η χώρα μας από την οικονομική κρίση!»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΒΟΙΚΟ ΤΥΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: