Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

-ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-

Ο εμπορικός σύλλογος Χαλκίδας, εντελώς παράνομα, αποφάσισε την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Χαλκίδας, την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 28/12/08, με την δήθεν αιτία της «χαμηλής εορταστικής κίνησης». Αυτή η καραμέλα ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα και με πρόφαση τις ζημιές που υπέστησαν τα καταστήματα, από τους υπονομευτές του εργατικού λαϊκού κινήματος, τους κουκουλοφόρους.
Αντί οι ίδιοι οι εργοδότες να κάνουν την αυτοκριτική τους, με δώρα που δεν έδωσαν, με ανύπαρκτες αυξήσεις, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, «μαύρη εργασία», τρίωρα, τετράωρα, τώρα επιχειρούν την νύφη να την πληρώσει ξανά η εργατική τάξη. Έρχεται τώρα η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, να ανοίξουν και να προωθήσουν για το άμεσο μέλλον το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής αργίας.
Αυτό που έχει οδηγήσει τον λαό στο να μην αγοράζει, είναι η μη καταβολή των αυξήσεων, οι χαμηλοί μισθοί σε συνδυασμό με την ακρίβεια των προϊόντων, οι χαμηλές συντάξεις, η ανεργία, η ημιαπασχόληση, οι ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, αφού αυτά τα δημόσια αγαθά συνεχώς υποβαθμίζονται στοχευμένα.
Η κίνηση αυτή πρώτα και κύρια θίγει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Αυτοί μαζί με’ μας θα πληρώσουν την νύφη προς όφελος των μεγάλων εμπορικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Τους προειδοποιούμε πως θα μας βρούνε απέναντι τους! Πάνω από τα κέρδη των εργοδοτών, υπάρχουν και οι ζωές των εργαζομένων και οι οικογένειες μας. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την τρομοκρατία που ασκούν, με την απειλή της απόλυσης αν αρνηθεί ο εργαζόμενος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους, να αντιδράσουν, γιατί αυτή η Κυριακή θα είναι μόνον η αρχή για νέες καταπατήσεις των εργατικών δικαιωμάτων μας!
Είναι δική μας υπόθεση!!!
Οι αστικές κυβερνήσεις και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δεν πρόκειται να μας προστατεύσουν και να μας υπερασπιστούν. Δεν το έκαναν παλότερα.
Εργαζόμενε-η, υπερασπίσου τα δικαιώματα σου.
Πάλεψε μέσα από το σωματείο σου.
Πάλεψε για αυτά που σου αξίζουν, μέσα από το πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: