Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Μαζικά, αγωνιστικά, ειρηνικά

στον αγώνα για τα δικαιώματα της νέας γενιάς

Εκατοντάδες πολίτες της Χαλκίδας σήμερα το βράδυ διαδήλωσαν ειρηνικά και υπεύθυνα την θέλησή τους για μια άλλη πορεία της κοινωνίας με δικαιοσύνη, ισονομία, ισοπολιτεία και ευημερία.

Καταγγέλλουμε την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας που έντεχνα και προβοκατόρικα διέδωσε πληροφορίες για αναμενόμενα επεισόδια στη πόλη (ακόμη και σε δικαστές εντός του Δικαστικού Μεγάρου) και άλλες φήμες για πούλμαν με «κουκουλοφόρους» που δήθεν έρχονται ή μπλοκαρίστηκαν κάπου εκτός Χαλκίδας. Σε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποίησε έντεχνα ντόπιους «δημοσιογράφους» που είδαν το θέμα ως ευκαιρία προβολής στα δελτία κεντρικών καναλιών.

Όλα αυτά όμως δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ζητάμε την διενέργεια ΕΔΕ για όλα αυτά που συνέβησαν και την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που οργάνωσαν και υλοποίησαν την προβοκατόρικη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην τυφλή βία. Όμως, από την άλλη μεριά, πρέπει να καταλάβομε ποιοι και με ποιες πολιτικές οδηγούν τη νεολαία σ΄ αυτά τα συναισθήματα οργής ή ακόμη και εκδίκησης. Τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα απαιτούν κοινωνική και πολιτική αντιμετώπιση.

Η διέξοδος για μας είναι να υπάρξει από την πολιτεία έμπρακτη συγνώμη. Κι αυτό σημαίνει τώρα αμέσως μια σειρά μέτρα που πρέπει να προωθηθούν από την κυβέρνηση. Σημαίνει έμπρακτη συγγνώμη στην οικογένεια και τους συμμαθητές του αδικοχαμένου Αλέξανδρου. Σημαίνει θέσεις εργασίας για τους νέους κι όχι με το σταγονόμετρο του ΑΣΕΠ. Καλή παιδεία, με αρκετά κονδύλια και ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Δημόσιοι χώροι, όπου οι νέοι θα μπορούν να βρίσκονται, να διασκεδάζουν, να ερωτεύονται. Δημοκρατική τομή στην αστυνομία. Δεν χρειαζόμαστε ένοπλους στις γειτονιές οι οποίοι θα μπορούν να σηκώνουν το όπλο και να αφαιρούν τη ζωή των νέων παιδιών. Και, τέλος, η εξέγερση αυτή της νεολαίας δείχνει ότι ο τόπος δεν μπορεί να μείνει εκεί που βρίσκεται, με τη σημερινή κυβέρνηση και με το σημερινό σύστημα. Χρειάζεται μία συντεταγμένη, ριζοσπαστική διέξοδος για τη χώρα..

ΝΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: