Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Για να βγούμε από την κρίση. Η λύση για την ελληνική οικονομία θα είναι πολιτική και όχι λογιστική .

«Αφήστε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα του κράτους και δεν με ενδιαφέρει το ποιος φτιάχνει τους νόμους». Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ (Ρότσιλντ ).

Σπύρος Χατζάρας.

Άκουσα με προσοχή ,αλλά και πλήξη τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Το μόνο ενδιαφέρον ήταν, ότι επιτέλους ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου συμφώνησαν, και κατήγγειλαν ο μεν ένας το «σύστημα Μπακογιάννη» και ο δε άλλος το «σύστημα Σημίτη», που ωθούν προς τον μεγάλο αντιλαϊκό συνασπισμό.

Για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας όμως, «μηδέν εις το πηλίκον» .

Περίμενα, ότι κάποιος θα ρωτήσει για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που αυξήθηκε κατά 4.357 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 28,4 δισ. ευρώ λόγω της αύξησης των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων κατά 3.560 εκατ. ευρώ.

Κανένας δεν ρώτησε, γιατί ο ιδιώτης (κ.Λάτσης),στον οποίο πούλησαν τα κρατικά διυλιστήρια για να τα διαχειριστεί καλύτερα, αγόρασε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε πολύ ακριβές τιμές, ενώ από τον Αύγουστο το πετρέλαιο κατρακύλησε. Κανείς δεν ρώτησε αν υπάρχουν ευθύνες. Και κανείς δεν ζήτησε την απόλυση του «μάνατζερ» των ΕΛΠΕ.

Πολλοί μίλησαν για την φοροδιαφυγή. Κανείς όμως δεν είπε ότι,

Συνέχεια στο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: