Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΚΟΨΤΕ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ



Γιώργο Παπανδρέου, έχεις καταλάβει ότι
είσαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,
που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Άλεξ Ρόντος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τρεπεκλής, οι βασιλόφρονες νέοι του αμερικανικού κολεγίου και άλλοι πολλοί…
Ο ΓΑΠ (όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν και να τον πλασάρουν οι προσωπικοί του φίλοι, που δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ), επιδεικνύει μια συμπεριφορά, που δυσκολεύει κάθε καλόπιστο να την προσδιορίσει.
Μιλούν για άφιλο άνθρωπο, επηρεασμένο από τις θεωρίες του Γκάντι, αγαθό και ευκολόπιστο, κακόψυχο και καλόψυχο…
Ένα είναι σίγουρο: όσοι μίσησαν το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, κατέχουν περίοπτη θέση πλάι (κολλητοί) του Γιώργου Παπανδρέου.
Δεν είμαστε ειδικοί στην ψυχανάλυση, αλλά επισημαίνουμε ορισμένα ζητήματα, που απασχολούν όλα τα αγνά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΑΟΚ, και έχουν να κάνουν με τις προσωπικές (δυστυχώς και πολιτικές) επιλογές του Γ. Παπανδρέου.
Με αφορμή το πρόσφατο χαστούκι που δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ, από τον κ. Παπακωνσταντίνου, θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο με όσους πολέμησαν τον πατέρα του και το ΠΑΣΟΚ, και βρίσκουν θαλπωρή, προστασία, επαγγελματική ανέλιξη, φιλία, πολιτική καριέρα, δίπλα στο γιο του μεγαλύτερου πολιτικού ηγέτη της Ελλάδας. Μοναδικό τους προσόν: δεν ήταν και δεν είναι ΠΑΣΟΚ και μισούν τον Ανδρέα Παπανδρέου!
Γιατί άραγε;
Ίσως η ιστορία, ή ψυχαναλυτές, μπορέσουν μία ημέρα να δώσουν μια ερμηνεία…
Λοιπόν,
Μόλις το ΠΑΣΟΚ πάει να πάρει τα πάνω του, σκάει μια αναμενόμενη νάρκη…
Έχουμε και λέμε… για τις ποιο πρόσφατες «περιπτώσεις» που δικαιολογούνται ως «απειρία» ή γκάφες, αλλά δικαιολογούνται όλοι τους ως φίλοι του προέδρου μας:

- Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου
Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, έπειτα από το θόρυβο που ξεσήκωσαν οι καταγγελίες του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Αυτός ο φίλος του προέδρου ήταν Επίτροπος της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, στην «εποχή Κοσκωτά» κι αυτό δεν το χρησιμοποίησε – για την ώρα ο Καραμανλής -, αλλά το ότι έβαλε τη σύζυγο να εργάζεται ως «καθηγήτρια» (χωρίς κανένα τυπικό προσόν)…
Πως μπορείς ακόμη και τον έχεις φίλο σύντροφε πρόεδρε;

Ποιος τον αντικατάστησε;
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος… ο υπάλληλος του ΟΤΕ, υπαρχηγός του Τσουκάτου, στη δράση των εκσυγχρονιστών να γκρεμίσουν τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου!
- Αμέσως ξαναμπήκε στο μηχανάκι εναντίον του Ανδρέα ως επικεφαλής της οργάνωσης «συνδικαλιστές για τον Σημίτη», υπό τις διαταγές του Θόδωρου Τσουκάτου.
Προσφάτως...
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ένας από τους «έμπιστους» - κι όχι μόνον - νεολαίους του Σημίτη…
Ο ανιψιός του πάλαι ποτέ γνωστού καραμανλικού Παπακωνσταντίνου, είχε πριν από δύο μήνες συνάντηση με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα, ο οποίος καταγγέλλει την απόπειρα εκβιασμού του από τον κ. Κουκοβίνο, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Τι κάνει ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1998-2000), ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002), ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομίας, και ο συντονιστής της προετοιμασίας της «Χάρτας Σύγκλισης» της Ελληνικής οικονομίας, κατόπιν ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου;
Τι κάνει;
Οδηγεί σε συμψηφισμό το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία!
Ας τον δούμε: http://www.youtube.com/watch?v=TDW0M8oz2Uc
Ας δούμε και δύο άλλα λουλούδια-φίλους:
Άλεξ Ρόντος, επίσημος πράκτορας των ΗΠΑ, φίλος, σύμβουλος και μέλος του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου.
Τι να πούμε γι’ αυτόν τον φίλο σου πρόεδρε;
Κοίταξε το ρόλο του και απάντησε εσύ στον εαυτό σου:
- «Ενας τύπος που αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσες ποτέ να τον φανταστείς».
- Είναι ο Ρόντος, ακόμα δικός μας και εάν ναί, εργάζεται τώρα στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα;
Για το βαλλιανάτειο φλερτ, τι να πούμε;
- Γρηγόρης Βαλλιανάτος, φίλος του προέδρου, σύμβουλος του προέδρου – με πολύ καλή αμοιβή – και δηλώνει ότι χρηματοδοτείται κι από τον Σόρος! Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη, λέει ότι συνεχίζει να μιλάτε και να είστε φίλοι!
Πρόεδρε,
Αξίζει να συνεχίζουμε;
Υπάρχει ελπίδα να καταλάβεις επιτέλους ότι είσαι πρόεδρος ενός λαΊκού κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας σου;
Σε κολακεύουν και σε εφησυχάζουν με τις δημοσκοπήσεις… Όμως, όταν γίνουν εκλογές θα σε λιώσουν με δεκάδες φίλους σου και ναι μεν εσύ θα συνεχίζεις το ποδήλατο και το γυμναστήριο, αλλά ο λαός θα υποφέρει από το ζυγό της δεξιάς.
Σύνελθε!
ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κάνει η Νέα Δημοκρατία, έχει αναλάβει, με το Βατοπέδιο, την εσωτερική κάθαρση του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνον, σε λίγο θα ξεκινήσει, με το Λαυροπέδιο, και την αποψίλωση του άσυλου από τις πράσινες θαμνώδεις αστβές, στη Σκύρο!

Εκεί θα ψάχνονται οι αιρετοί και του Κ.Κ.Ε., και του ΛΑ.Ο.Σ.