Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Απόσπασμα από το βιβλίο "Γαλάζιες μ@λ@κίες"

http://krogias.blogspot.com/

«Το χαμόγελο του Γ. Παπακωνσταντίνου εκείνο το βράδυ ήταν σαρδόνιο. Μόλις είχε ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα.

Κατάφερε μετά από χρόνια κόπων να ξεγελάσει τους πάντες. Να ενορχηστρώσει την μεγαλύτερη κομπίνα - ανταλλαγή γης με νεράκι του Θεού - στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους.

«Θα τα σκίσω τα πτυχία μου», μονολογούσε. «Ό,τι και αν μαθαίνεις είναι άχρηστο. Χρήσιμη είναι μόνο η παλιά καλή συνταγή της δεξιάς. Να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να πίνεις στην υγεία των κοροΐδων».

Τις σκέψεις του δαιμόνιου πολιτικού, διέκοψε ο νευρικός ήχος του κουδουνιού. Το ραντεβού που περίμενε, είχε έλθει. Όλα είχαν πάει ρολόι. Αλλά ο επισκέπτης ήταν ανήσυχος. Και αυτό το, «ρε Γιώργο έχουμε πρόβλημα», τον τάραξε.

«Τι πρόβλημα;», σκέφτηκε. «Έπεισα την κυβέρνηση να αποσυρθεί από τη δίκη, για τη Βιστωνίδα. Έπεισα Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό να βάλουν τις υπογραφές τους στις ανταλλαγές. Έβαλα και κοτζάμ Ρουσόπουλο στο παιχνίδι. Στα δικά μου σημειώματα στηρίχθηκε ο Καραμανλής στην ΔΕΘ, για να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει τίποτα. Ακόμα και όταν παραιτήθηκαν οι παραπλανηθέντες υπουργοί, εγώ έμεινα στο απυρόβλητο. Έκανα ακόμα και αυτόν τον αντάρτη Ψωμιάδη, να υπογράψει τις αποφάσεις και να πει ένα τραγούδι, το «άπονη ζωή», αν θυμάμαι καλά. Τι να έγινε άραγε;»

«Το σύνθημα» ήταν η απάντηση. Για την ακρίβεια το σύνθημα διατυπωμένο υπό μορφή ερώτησης. «Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά σύντροφε;»

Κάπως έτσι χάλασε η δουλειά. Τα 80 χιλιάρικα που έγιναν 70, είχαν πίσω τους κάμερες και μαγνητόφωνα.

«Μάθανε και για την συνάντηση μας. Ο Αντώναρος δεν κρατιέται. Αν δεν βρούμε να πούμε κάτι θα μας πεθάνει στην ασυναρτησία. Είναι το μόνο που δεν αντέχω.»

Τελικά, όπως θα τραγουδούσε και ο Ψωμιάδης «ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο».
Οι μάσκες έπεσαν. Η δουλειά χάλασε. Ο δολοφόνος της ελληνικής γης με το αγγελικό πρόσωπο, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποκαλύφθηκε. Η σκευωρία κατά της κυβέρνησης κατέρρευσε».

Περαστικά μας...

Τι συμβόλαιο εκτελείς ρε MEGAλε?

Γιατί προκαλείς τόσο;
Τι έπρεπε να κάνει ο Παπακωνσταντίνου δηλαδή;
Να μιμηθεί αυτά που κάνατε εσείς εκεί στο mega με το dvd του Ζαχόπουλου;
Θυμάστε πόσο περίγελος γίνατε; τα ξεχνάτε;
Γιατί δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι δεν είναι όλοι τόσο καραγκιόζηδες όσο εσύ και η κυρία δίπλα σου να συναλλάσσονται με dvd;
Τι θέλεις να θυμηθούμε δηλαδή;
Ότι είσαι ο μοναδικός που δεν έβλεπε πουθενά εμπλοκή Ρουσόπουλου στο σκάνδαλο Βατοπεδίου;
Που δεν πείστηκες ποτέ για το ρόλο Ρουσόπουλου και πάντα κρατούσες αποστάσεις, γιατί "δεν έχει αποδειχθεί τίποτα";
Και ξαφνικά... ωρύεσαι!
Λες και ο Παπακωνσταντίνου συντόνισε την παραίτηση του δημόσιου από τη δική το 2004 και τις ανταλλαγές ακινήτων σε χρόνο dt...
Για τον Ρουσόπουλο που βοά η πλάση... τίποτα...
Για τον Παπακωνσταντίνου όμως, αφρίζεις λες και σου έβρισε τη μάνα!

Πόση χολή έχεις μέσα σου ρε Pretender;
Τι συμβόλαιο εκτελείς;
Ποιανού...;


ΘΑ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ»
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ...
===========================
"ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: