Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ

Την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων, που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νομό, ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Απασχόλησης, αλλά και τον Διοικητή του φορέα, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρο Ευβοίας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι τα όρια της αντοχής και της ανοχής έχουν πλέον εξαντληθεί.

Αφορμή για τη νέα κίνηση του ΕΚΕ, προς την κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων - που έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη συμβολική κατάληψη στο κτήριο του ΙΚΑ στη Χαλκίδα, για το ίδιο θέμα – αποτελούν οι αυθαιρεσίες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο νομό από τους εργοδότες, σε βάρος των εργαζομένων.

Αναφερόμενο στις διαβεβαιώσεις του Διοικητή του φορέα, που όπως τονίζεται δεν έγιναν πραγματικότητα, αλλά δημιούργησαν μόνο ψευδαισθήσεις, το ΕΚΕ επισημαίνει στην επιστολή του τα ακόλουθα:

"Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, με επιστολές και παρεμβάσεις του, σας έχει κάνει γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κάθε είδους συναλλαγές τους με το ΙΚΑ. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητού του ιδρύματος στα γραφεία μας, επισημάναμε ακόμα μια φορά αυτά τα προβλήματα, ευελπιστώντας πως θα υπάρξει έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον για την επίλυσή τους.

Ο κ. Μέργος μοίρασε αφειδώς υποσχέσεις, δημιουργώντας σε όλους μας την ψευδαίσθηση πως επιτέλους η λύση βρίσκεται προ των πυλών.

Αντίθετα όμως, όχι μόνο δεν διορθώθηκε το παραμικρό αλλά επιδεινώθηκε επί πλέον η κατάσταση.

Δεν θα επιχειρούσαμε άλλη μια φορά να παραθέσουμε τον όγκο των προβλημάτων, εκτιμώντας πως απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων.

Βρισκόμαστε όμως στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε σε κάθε κατεύθυνση και σε κάθε αρμόδιο, τον εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και την πολιτική απαξίωση του ιδρύματος, η οποία αποβαίνει εις βάρος του συνόλου των ασφαλισμένων.

Σε συνάντησή μας με το Σύλλογο των Εργαζομένων στο ΙΚΑ Ευβοίας, διαπιστώθηκε η αδυναμία ουσιαστικής ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις του ιδρύματος εξαιτίας της ανεπαρκούς στελέχωσης, τόσο του περιφερειακού Παραρτήματος Χαλκίδας όσο και των Τοπικών Υποκαταστημάτων.

Ο αριθμός των εξυπηρετούμενων, των επιχειρήσεων, των οικοδομικών έργων και των συνταξιούχων είναι εξαιρετικά δυσανάλογος με τον αριθμό του προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δέουσα εξυπηρέτηση, να εξασθενούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να διογκώνονται τα φαινόμενα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα η Διοίκησή σας, περιορίζεται σε άκρατη υποσχεσιολογία, περιοριζόμενη στη στελέχωση του ιδρύματος στο νομό με Stage και το άκρως επικίνδυνο για την ίδια την ύπαρξη και συνέχειά του, πρόσληψη προσωπικού με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών!

Κύριοι Σύμβουλοι, εμείς ως εργαζόμενοι και ως συνταξιούχοι, έχουμε επενδύσει με τεράστια χρηματικά ποσά την ίδια μας την κοινωνική υπόσταση στο ίδρυμα που διοικείτε, σας καλούμε για ακόμα μια φορά να αρθείτε στο ύψος της αποστολής σας, προκειμένου να ανταποκριθείτε στο μέγεθος των απαιτήσεων και των αναγκών των ασφαλισμένων.

Τα όρια της αντοχής και της ανοχής μας έχουν πλέον εξαντληθεί.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας, που απορρέουν από την εκχώρηση μέρους του εισοδήματός μας στο ίδρυμά μας.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νομό μας και τον πολιτικό κόσμο της Εύβοιας να επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για τη λύση των προβλημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: