Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Ρε σείς αυτοί μας κάνουν πλάκα.Δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στις Ελληνικές φυλακές;Τα Σκόπια τους μάραναν!


Σε άθλια κατάσταση οι φυλακές της ΠΓΔΜ παρά τις προσπάθειες και τα ποσά που διατίθενται από τους κοινοτικούς πόρους για την βελτίωση τους

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις καταγγελίες των ελλήνων ευρωβουλευτών
Η πρόσφατη έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τους φόβους που εξέφρασαν οι έλληνες ευρωβουλευτές κκ. Ι. Βαρβιτσιώτης και Α. Τρακατέλλης σε ερώτηση τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της ΠΓΔΜ.
Στην απάντηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι, ενώ ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση ένταξης στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από το υποψήφιο κράτος μέλος στον τομέα αυτό.
Τόσο τα συμπεράσματα της έκθεσης προόδου όσο και η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζουν τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης καθώς και τις σημαντικές ελλείψεις και την κακοδιαχείριση από την διοίκηση των φυλακών. Οι ενδείξεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της γειτονικής χώρας είναι σαφείς: κακομεταχειρίσεις, βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, που έχουν καταλήξει σε θανάτους και αυτοκτονίες στην φυλακές

Στο ερώτημα των ευρωβουλευτών σχετικά με την κοινοτική χρηματοδότηση της μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού τομέα, η Επιτροπή παραδέχεται ότι ενώ διαθέτει σημαντικά χρηματικά ποσά για την βελτίωση των κτιρίων, την επαγγελματική διαχείριση των ιδρυμάτων και την εκπαίδευση του προσωπικού, τα αποτελέσματα δεν ακολουθούν και οι προσπάθειες των αρμόδιων εθνικών αρχών δεν είναι αρκετές.
'Χρειάζεται, όπως τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με τα αρμόδια κοινοτικά όργανα και με την Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), για να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος και να παύσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση σε μια χώρα που επιθυμεί να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής οικογένειας', δήλωσαν οι κκ. Βαρβιτσιώτης και Τρακατέλλης.

Σημ.evia-blog:Επισκεφθείτε τα παρακάτω ιστολόγια:


Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης (Αθήνα)
Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008 στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ
Απεργία Πείνας στις φυλακές-Νταχάου


ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: