Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Ο Farouq Qaddoumi στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Δαμασκού (23, 24 Νοέμβρη 2008)




Ο Farouq Qaddoumi, επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της ΟΑΠ μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Δαμασκού, υπογράμμισε πως το Δικαίωμα της Επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στη γη τους, αντιπροσωπεύει ένα αδιαπραγμάτευτο εθνικό αξίωμα. Ειδικότερα επισήμανε:
«Κάθε συμφωνία με τους ισραηλινούς κατακτητές, που δεν λαμβάνει υπόψη το Δικαίωμα στην Επιστροφή, δεν θα δει ποτέ το φως, διότι δεν θα υπάρχει λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα»
Επίσης, ο ηγέτης της ΟΑΠ άσκησε κριτική στη Συμφωνία του Όσλο, για την οποία υπογράμμισε «δεν έφερε τίποτα το καλό στον Παλαιστινιακό λαό», αλλά αντιθέτως «αποδυνάμωσε την αραβική υποστήριξη στην παλαιστινιακή υπόθεση. Αυτή η Συμφωνία ζημίωσε τον αγώνα μας και επέφερε κτύπημα στην εθνική μας ενότητα».Τέλος απηύθυνε έκκληση σε όλες τις τάσεις του παλαιστινιακού κινήματος, να στρατευτούν στην αντίσταση και τις εθνικές αρχές των Παλαιστινίων.

Η συμμετοχή μας στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Δαμασκού και ειδικότερα η ομιλία του Farouq Qaddoumi, μας υπενθυμίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν, αλλά και τις σημερινές διεργασίες για ενδοτικές λύσεις.
Ο Farouq Qaddoumi, αρχηγός του Πολιτικού Γραφείου της ΟΑΠ, στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου, προέδρου της Σοσιαλιστική Διεθνούς, τολμάει ν’ αντισταθεί στις αμερικανικές προσπάθειες εδραίωσης του Ισραήλ και «εξαφάνισης» του Παλαιστινιακού λαού.
Ελπίζουμε, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να λάβει υπόψη του τις θέσεις του φίλου του και ηγέτη της ΟΑΠ και να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν την ουσία του Παλαιστινιακού προβλήματος. Κάθε συμβιβασμός που δεν περιλαμβάνει δίκαιες λύσεις, αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, δεν θα γίνει αποδεκτός από το λαό της Παλαιστίνης.Η Διάσκεψη της Δαμασκού απόδειξε την ενότητα όλων των τάσεων και οργανώσεων της Παλαιστίνης (πλην προσωπικά του Αμπάς) και τη στράτευση τους στην Αντίσταση για δίκαια λύση, που θα περιλαμβάνει το «Δικαίωμα στην Επιστροφή».
σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: