Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ — ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι γεμάτη από προβλήματα, αλλά και ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Η 3η συνδιάσκεψή μας φέρνει σε ένα ανώτερο επίπεδο δράσης ώστε να γίνουμε ικανοί να τις αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να κάνουμε παρελθόν τις αδυναμίες μας και να αξιοποιήσουμε τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας για την αύξηση της επιρροής μας και για την προώθηση μεγάλων αγώνων και τομών που απαιτούνται από τα συνδικάτα.

Η κάθε κρίση έχει και καταστροφικό και δημιουργικό χαραχτήρα. Το δικό μας χρέος είναι να προσπαθήσουμε να απομακρυνθούν οι παράγοντες πού οξύνουν την κρίση των συνδικάτων και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις εκείνες που θα αναγεννήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Πίστωση χρόνου δεν υπάρχει. Με έμπνευση, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να προχωρήσουμε ταχύτατα σε ένα νέο τρόπο δουλειάς, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις και στην εργοδοτική αυθαιρεσία, να προβάλλουμε τις δικές μας εναλλακτικές αντινεοφιλελεύθερες λύσεις και να δώσουμε μια νέα ώθηση στο αυτόνομο ταξικό συνδικαλισμό. Είναι εξαιρετικά ελκυστική η ιδέα και ώριμη η ανάγκη να ξεπηδήσει κάτι νέο και εναλλακτικό στην κατεστημένη λογική που υπάρχει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εμείς πρέπει να αποκτήσουμε την ικανότητα να εκφράσουμε αυτό το νέο και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στα πλαίσια της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Αυτόνομης Παρέμβασης διοργανώνεται την Τετάρτη 19/11 στις 18.00 προσυνδιάσκεψη στην Χαλκίδα. Η προσυνδιάσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στις εργασίες της θα πάρουν μέρος με εισηγήσεις οι:

* Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της Πανελλαδικής Γραμματείας
* Κώστας Νικολάου, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας

Οι θέσεις της Αυτόνομης Παρέμβασης για την 3η Συνδιάσκεψη της που πραγματοποιείται στην Αθήνα 29-30 Νοέμβρη 2008 έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και βρίσκονται στο ιστολόγιο της παράταξης (http://www.apnet.gr/doc_epik/3synap.doc)

Συνοπτικά αναφέρονται στα εξής:


A. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Β. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γ. H ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Δ. ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Ε. 4 ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΣT. ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΟΜΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ζ. ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

Πριν από την έναρξη των εργασιών (17.30) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης στον ίδιο χώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: