Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Ξανά για τις Στρίγκλες Μίξερ Αέρος-Αέρος


Μάνος Φαλτάϊτς
Μετά από κάποια φάση νεκροφάνειας που μεσολάβησε τον τελευταίο καιρό οι Στρίγκλες Μίξερ Αέρος-Αέρος άρχισαν να εμφανίζονται ξανά στο προσκήνιο.

Τώρα πια όμως, δε βρισκόμαστε από άποψη γνώσης στην πρώτη φάση της εμφάνισης του προβλήματος.

Τώρα, ξέρουμε πολύ καλά και περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, όλοι εμείς που επί δυο συνέχεια χρόνια, επί εικοσιτετραώρου βάσης περίπου ασχολούμαστε όχι μόνο εδώ στη Σκύρο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη μελέτη και έρευνα όλων των πτυχών, εμμέσων και άμεσων, φανερών και κρυφών, αυτού του τεράστιου θέματος.

Οι εμπειρίες και γνώσεις μας βρίσκονται, ως εκ τούτου, στον πιο ψηλό τους βαθμό και επομένως μιλάμε από θέσης της πιο έγκυρης γνώσης.

Εμείς, όλοι οι αγωνιζόμενοι φορείς γνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε την υπόθεση αυτή σφαιρικά και επομένως οι θέσεις μας έχουν αναμφισβήτητη ισχύ απέναντι των οποιωνδήποτε άλλων απόψεων που αντιμετωπίζουν την υπόθεση παρωπιδικά. Προβάλλοντας, δηλαδή, ένα μονάχα σημείο και αγνοώντας τελείως όλα τα άλλα που έχουν σχέση με τούτο το θέμα.

Βάσει αυτής της κατάστασης οι θέσεις μας για την εν γένει υπόθεση των Μίξερ Αέρος-Αέρος είναι αυτές:

1. Απαγορεύεται παντελώς να εγκατασταθούν οι τερατώδεις αυτές ανεμοκινούμενες μηχανές σε κατοικημένες περιοχές ή περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ζωτικής σημασίας, εφ’ όσον αποτελούν την καταστροφή των τόπων αυτών.
2. Αποδεικνύεται ότι η υπόθεση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη συγκεκριμένη περίπτωση των ανεμογεννητριών απ’ την πλευρά, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παίρνει τις αποφάσεις, όσο και της δουλικής στην κυριολεξία υποταγής των κυβερνήσεων που σπεύδουν να εκτελούν τυφλά τις διαταγές της χωρίς να τις επεξεργάζονται, έτσι ώστε να βρίσκεται η ορθότερη λύση, δείχνουν ότι αυτά που γίνονται πάνω σε τούτο το θέμα είναι δουλειές τελείως του ποδαριού ή ακόμα κάτι πολύ χειρότερο. Κρύβουνε δόλο μέσα στο γενικότερο πλαίσιο καταστροφολογίας των πάντων, που συντελούνται, όπως έχει γίνει πια φανερό τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμια κλίμακα. (Παγκόσμια οικονομική κρίση, ξάπλωμα της πείνας και ανεργίας, συστηματική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με την προώθηση της εγκατάστασης των απαίσιων ανεμοκίνητων Μίξερ Αέρος-Αέρος). Διαδικασίες που παραπέμπουν σε καταστάσεις Αρμαγεδώνα.

Έτσι δρούνε οι μαστροχαλαστήδες ανεγκέφαλοι κομισάριοι των Βρυξελών, επιβάλλοντάς μας καταραμένους θεσμούς. Όπως την επιβολή του ευρώ, τα ανθρωποκτόνα επιτόκια των ξεσαλωμένων κυριολεκτικά τραπεζών κλπ., έχοντας σαν τυφλά και αδίστακτα εκτελεστικά τους όργανα τα κατά τόπους ανθρωπάκια, που υλοποιούν τις διαταγές τους.

Και οι αποφάσεις αυτές της καταστροφής κατοχυρώνονται αμέσως με τη μορφή των νόμων, που δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτε άλλο, παρά κόλπα για να κατοχυρώνονται οι άνομές τους θελήσεις και τα θεοσκότεινα σχέδιά τους. Κάνουν απλά ένα νόμο και τέλειωσαν

Ύστερα, ούτε να πει κανείς τις απόψεις του δεν τολμά, γιατί χαρακτηρίζεται παράνομος και τον περιμένει η φυλακή και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα κι ο θάνατος.

Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα, που την βλέπει κανείς όταν κοιτά καθαρά και συλλογιέται ελεύθερα.

3. Η αξιοποίηση των φυσικών πηγών ενεργείας αέρα και ήλιου οφείλει να γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα κατ’ αρχάς και εθνικό και τοπικό επίπεδο κατ’ επέκταση.
4. Σε παγκόσμια οπτική για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αέρα και ήλιου θα έπρεπε να επιλεγούν μεγάλες ακατοίκητες εκτάσεις της γης, όπως η Αλάσκα, η Σαχάρα και άλλοι ακόμα έρημοι τόποι για μαζική παραγωγή ενέργειας απ’ τον ήλιο ή τον αέρα που θα μπορούσαν να διακλαδωθεί στη συνέχεια σε όλα τα σημεία της γης, όπως γίνεται εν μέρει τώρα με τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αλήθεια, ρωτούμε, πώς και γιατί δεν έγινε από τους υποτιθέμενους σοφούς εγκέφαλους που κυβερνούν την Ευρώπη απ’ τις Βρυξέλλες, τούτη η σκέψη, που λογικά μπορεί να προτείνει οποιοσδήποτε άνθρωπος που διαθέτει τον στοιχειωδέστερο και κοινότερο νου; Άρα, υπάρχει βλακεία ή δόλος ή και τα δυο μαζί.

5. Σε εθνικό επίπεδο, για την κάλυψη των εθνικών δηλαδή αναγκών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αέρα και ήλιου, και για να εντοπίσουμε την περίπτωση, επί παραδείγματι αποκλειστικά στην Ελλάδα, οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από αέρα και ήλιο θα μπορούσαν να γίνουν σε ορισμένες από τις πολυάριθμες παντελώς ακατοίκητες λεγόμενες βραχονησίδες που διαθέτει η χώρα μας. Και απορούμε, πώς και γιατί, παίρνοντας για παράδειγμα και πάλι τη Σκύρο, δεν έχουν προγραμματιστεί οι εγκαταστάσεις π.χ. στη Σκυροπούλα, με μεικτή χρήση αξιοποίησης και αέρα και ήλιου στον ίδιο χώρο.
6. Όσον αφορά την παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε τοπικό επίπεδο, η λύση βρίσκεται στις σχετικές εγκαταστάσεις στα όρια κάθε ηλεκτροδοτούμενης περιοχής, για τις ανάγκες της. Σ’ αυτή την περίπτωση, φυσικά, οι εγκαταστάσεις θα είναι κατά πολύ ελαφρότερης μορφής και δεν θα βαρύνουν εξοντωτικά τον περιβάλλοντα χώρο.
7. Απαιτείται επίσης, να αλλάξουν ριζικά τα μεγέθη και η αισθητική των ανεμογεννητριών που προορίζονται να τοποθετηθούν για την κάλυψη τοπικών αναγκών, έτσι ώστε να μη βλάπτουν το περιβάλλον. Υπάρχουν λύσεις και προηγούμενα. Για παράδειγμα, οι χιλιάδες ανεμόμυλοι στο Λασήθι της Κρήτης, όχι μόνο δεν βλάπτουν το περιβάλλον, αλλά αποτελούν ένα ωραίο και άξιο λόγου αξιοθέατο. Το ίδιο συνέβαινε και με τους πολλές χιλιάδες ανεμόμυλους, που υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα, Ολλανδία και αλλού, και αποτελούσαν στολίδια πραγματικά των τόπων.

Οι προωθούμενες, όμως, από τις Βρυξέλλες απαίσιες στην όψη ανεμογεννήτριες προκαλούν αισθήματα άπωσης, αηδίας, φόβου και τρόμου σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο.

Και, για δέστε τι γίνεται. Υπάρχουν και μερικοί-μερικοί απ’ τα μισθοφόρα λαμόγια, που προπαγανδίζουν τις απαίσιες Μίξερ Αέρος-Αέρος, να λένε θρασύτατα και χωρίς ίχνος ντροπής, ότι τη βρίσκουν και ηδονίζονται να τις βλέπουν κι ότι .
είναι τουριστικά αξιοθέατα πρώτου μεγέθους.

Αν αυτή η κατάσταση δεν υπαγορεύεται αποκλειστικά και μόνο απ’ τη θρασύτητα απ’ την οποία χαρακτηρίζονται οι μισθοφόροι προωθητές του προγράμματος, τότε πρόκειται φυσικά για πρώτου μεγέθους διαστροφή. Κάτι παρόμοιο με την ύπαρξη των κοπρολάγνων και νεκρόφιλων, που ηδονίζονται αποκλειστικά και μόνο, ή κύρια ίσως, μ αυτές τις διαστροφές.

Είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε κι αυτή τη σκληρή οπωσδήποτε γλώσσα, γιατί αλλιώτικα κινδυνεύει να σκεπαστεί με τον υποτιθέμενο καθωσπρεπισμό η βρωμερή κι επικίνδυνη τούτη πραγματικότητα.

Συμπέρασμα:

Αφεντικά στις Βρυξέλλες και υποτελείς κυβερνήσεις, κυβερνητικοί και λοιποί βουλευτές-γιατί οι περισσότεροι, αλίμονο, έχουν τις προσωπικές τους ευθύνες-σταματήστε, εδώ και τώρα, το καταστροφικό και ηλίθιο πρόγραμμα της καταστροφής ολόκληρης της Ευρώπης με την προωθούμενη εγκατάσταση των Μίξερ Αέρος-Αέρος.

Ξεκινήστε απ’ την αρχή τον προγραμματισμό για τη σώφρονα αξιοποίηση των ευλογημένων απ’ την ίδια τη φύση τους πηγών ενέργειας αέρα και ήλιου, σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες υποδείξεις, όπως παραπάνω γινήκανε.

Παγώστε οποιαδήποτε χρηματοδότηση στα κάθε είδους λαμόγια της αρπαχτής, που επιδιώκουν να τραφούν σαν κοράκια απ’ τα πτώματα που αναπόφευκτα θα καταντήσουν όλοι εκείνοι οι κατοικούμενοι πανέμορφοι τόποι απ’ την, ο μη γένοιτο, εγκατάσταση των διαφημιζόμενων ως παστρικών, πλην όμως βρωμερών στην πραγματικότητα Μίξερ Αέρος-Αέρος.

Κάντε εξ αρχής σωστό προγραμματισμό για την ευεργετική και μόνο αξιοποίηση του αέρα και ήλιου.

Κι όσον αφορά την ξεθαρρεμένη και ίσως ασυνήθιστη γλώσσα αυτού του κειμένου, πάρτε το απόφαση, πως από τώρα και πέρα η γλώσσα της αλήθειας θα είναι περισσότερο ακόμα σκληρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: