Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Με την παλιά άδεια, νέο αφεντικό φουλάρουν οι δεξαμενές καυσίμων δίπλα από το GAZ και ο θεός βοηθός…

Η PAN OIL του επιχειρηματία Γιάννη Καρρά, αγόρασε τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις δεξαμενών καυσίμων της PETROFOS στη θέση <<Σγαλιά>> (δίπλα στο club GAZ) και ετοιμάζεται να τις επαναλειτουργήσει.
Μάλιστα, η PAN OIL, δεν δήλωσε καινούργια επιχείρηση, αλλά την υφιστάμενη της PETROFOS, με αποτέλεσμα να ζητάει ανανέωση της άδειας περιβαντολλογικών επιπτώσεων και όχι έγκριση νέας άδειας, που δύσκολα χορηγείται.
Πράσινο φως για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων άναψε ο Δήμος Ανθηδόνας, στα όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις. Το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά στην επαναλειτουργία των δεξαμενών αποθήκευσης και στη διακίνηση πετρελαίου. Ο δήμαρχος Γιώργος Σανιδάς ζήτησε αντισταθμικά οφέλη και έθεσε όρο τα 70 άτομα προσωπικό που θα απασχολεί η επιχείρηση, να προσληφθούν.
Πλέον, ’’το μπαλάκι’’ οδηγείται στη Νομαρχία που επίσης γνωμοδοτεί. Όμως, όταν οι πληροφορίες θέλουν την υπερκείμενη Περιφέρεια Στερεάς να έχει προαποφασίσει για το ‘’ναι’’, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Πέραν της απόπειρας του επιχειρηματία Καρρά να μπει από το …παράθυρο στην περιοχή με το κόλπο της υφιστάμενης επιχείρησης, το θέμα είναι πως επί της ουσίας οι χημικές βιομηχανίες αντί να λιγοστεύουν, αυξάνονται. Και το πόσο επικίνδυνες μπορεί να γίνουν, είναι αυτονόητο…
ΑΠΟ ΤΟ POLIS

Δεν υπάρχουν σχόλια: